Sosyalist Liseliler: Yaşamımıza kast eden bu düzeni yıkacağız!

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde, 16 yaşındaki Zekai Dikici'nin çalıştığı inşaatın 5. katından düşerek hayatını kaybetmesinin ardından, Sosyalist Liseliler, `Yaşamımıza Kast Eden Bu Düzeni Yıkacağız!" başlıklı bir açıklama yayımladı.

Sosyalist Liseliler: Yaşamımıza kast eden bu düzeni yıkacağız!

16 yaşında çalıştığı inşaatın 5. katından düşerek hayatını kaybeden lise öğrencisi Zekai Dikici’nin, haftada bir gün okula gittiği, geri kalan günlerde de özel bir işyerinde elektrik tesisat işlerinde çalıştığı öğrenildi.

Yaşanan bu iş cinayeti sonrasında Sosyalist Liseliler ‘Yaşamımıza Kast Eden Bu Düzeni Yıkacağız!’ başlıklı bir açıklama yayımladı. Yayımlanan açıklamada “Meslek okullarında yaşanan sömürü yetmiyormuş gibi okurken çalışmak durumunda kalan Dikici’nin katili, insan hayatını hiçe sayan bu düzendir. Sıra arkadaşımız Zekai kazaya değil iş cinayetine kurban gitmiştir. Staj adı altında resmen çocuk işçiliğine göz yumulmasının üzerine iş güvenliğinin sağlanmaması da tüm bunların cabasıdır” ifadeleri kullanıldı.

Sosyalist Liseliler olarak sömürüye ve eşitsizliğe karşı örgütlü mücadeleyi sürdüreceklerini ifade edilen açıklamada, “bu düzeni hayatımızı hiçe sayanların üstüne yıkacağız!” denildi.

Sosyalist Liseliler’den yapılan açıklama şu şekilde:

 

Yaşamımıza Kast Eden Bu Düzeni Yıkacağız!

Geçtiğimiz gün henüz 16 yaşındaki bir lise öğrencisi çalıştığı inşaatta 5. kattan düştü. Alaşehir Sümer Oral Mesleki Eğitim Merkezi Elektrik Tesisatları ve Pano Montörlüğü dalında 11. sınıf öğrencisi olan Zekai Dikici, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Yalnızca haftanın bir günü eğitimine devam edebilen ve kalan günlerde çalışmak zorunda kalan Zekai Dikici, örgün eğitimden koparılan yüz binlerce öğrenciden yalnızca biri. Meslek okullarında yaşanan sömürü yetmiyormuş gibi okurken çalışmak durumunda kalan Dikici’nin katili, insan hayatını hiçe sayan bu düzendir. Sıra arkadaşımız Zekai kazaya değil iş cinayetine kurban gitmiştir. Staj adı altında resmen çocuk işçiliğine göz yumulmasının üzerine iş güvenliğinin sağlanmaması da tüm bunların cabasıdır.

Sömürü düzeninin bizlere reva gördüğü; okumak için çalışmak, çalışırken de ölmektir. Zekai gibi onlarca sıra arkadaşımızın ölümüne sebep olanlar sömürü düzeninin ortaklarıdır. Sosyalist Liseliler olarak sömürüye ve eşitsizliğe karşı örgütlenecek, mücadelemizi büyütecek ve sıra arkadaşımızı bizden koparan bu düzeni hayatımızı hiçe sayanların üstüne yıkacağız!