Stoltenberg'den Ukrayna açıklaması: Bir yol bulacağız

Stoltenberg açıklamasında, "Slovakya'daki yeni hükümet kim olursa olsun NATO toplantılarına etkileşime devam edeceğiz. Çatışmanın başlangıcından bu yana her seçimden sonra yaptığımız gibi Ukrayna'ya desteğimizi sürdürmenin yollarını bulacağımızdan eminim" sözlerine yer verdi.

Stoltenberg'den Ukrayna açıklaması: Bir yol bulacağız

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg yaptığı açıklamada, Polonya ve Slovakya’nın iki ülke arasındaki mevcut sorunlara rağmen Ukrayna’yı desteklemeye devam edeceğini söyledi.

“Ukrayna ve Polonya’nın Ukrayna’ya askeri destek verilmesini engelleyen tüm farklılıkları çözmenin bir yolunu bulacaklarını umuyorum, bundan eminim.”

Stoltenberg ayrıca Slovakya’daki parlamento seçimlerini Ukrayna’ya askeri yardıma son verme sözü veren Robert Fico’nun kazanması halinde dahi Kiev’i desteklemek için hala fırsatlar olduğunu vurguladı.

NATO Genel Sekreteri açıklamasında, “Slovakya’daki yeni hükümet kim olursa olsun NATO toplantılarına etkileşime devam edeceğiz. Çatışmanın başlangıcından bu yana her seçimden sonra yaptığımız gibi Ukrayna’ya desteğimizi sürdürmenin yollarını bulacağımızdan eminim” sözlerine yer verdi.

Daha önce Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki yaptığı açıklamada, kendilerinin aktif bir şekilde silahlanması nedeniyle ülkesinin Ukrayna’ya ülkeye silah tedarikini durdurduğunu söylemişti.

Slovakya’da erken parlamento seçimleri 30 Eylül’de yapılacak. Slovak muhalefet partisi Smer’in lideri Robert Fico, kazanması halinde Rusya’ya yönelik yaptırımları kaldırmayı, Slovakya’nın Ukrayna’ya askeri yardımına son vermeyi ve hatta Kiev’in NATO’ya katılmasını engellemeyi vaat etmişti