Reklam
Kategoriler: Gündem

Süper Kupa Finali iptal edildi

Reklam

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da oynanması planlanan 2023 Turkcell Süper Kupa maçı öncesi Mustafa Kemal Atatürk’ün pankartı ve tişörtlerine izin verilmemesi üzerine kriz yaşandı.

Suudi yetkililer, Süper Kupa maçı öncesi Atatürk posterine, ‘Yurta Sulh, Cihanda Sulh’ pankartına ve Atatürk tişörtlerine izin vermediler.

Kararın ardından Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Süper Kupa’nın oynanıp oynanmayacağına yönelik toplantıda Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ile toplantıda bir araya geldi.

MAÇ İPTAL EDİLDİ: İKİ TAKIM ÜLKEYE GERİ DÖNÜYÖR

Yapılan toplantının ardından Galatasaray ve Fenerbahçe karşılaşmaya çıkmama kararı aldı. İki takım arasında oynanacak mücadele iptal edildi.

Muhabir Yağız Sabuncuoğlu konu ile ilgili olarak “Fenerbahçe, saat 04.15’te Sabiha Gökçen Havalimanı’nda olacak.
Galatasaray, saat 04.00’te İstanbul Havalimanı’nda olacak.”diyerek iki takımın dönüş saatlerini açıkladı.

SUUDİ ARABİSTAN’DAN AÇIKLAMA: AKIŞTA YOKTU

“Suud yetkililerin ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ pankartı ile Atatürk tişörtlerine daha önce kesinleştirilen akışta yer almadığı gerekçesiyle onay vermedikleri belirtildi. Al-Awwal Park Stadı’nda Fenerbahçe ve Galatasaraylı taraftarların “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları üzerine hoparlörlerden yüksek sesle müzik açıldı. Taraftarlar bu durumu ıslıklarla protesto etti.”

İKİ TAKIMDAN ORTAK AÇIKLAMA

Süper Kupa Finali’nin ertelenmesi ile beraber gözler iki takımın açıklamasına çevrilmişti. Galatasaray ve Fenerbahçe’den ortak bir açıklama geldi. İşte o açıklama:

“Kamuoyuna duyurulur

Cumhuriyetimizin ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun 100. Yılını yurtdışında da kutlamak amacıyla, Türk Futbolunun marka değerine ve kulüplerimize katkı sağlayacak şekilde kulüplerimizle organize ettiğimiz,
29 Aralık 2023 Cuma günü saat 20.45’te oynanması planlanan 2023 Süper Kupa müsabakası organizasyondaki bazı aksaklıklar nedeniyle Kulüplerimizle birlikte aldığımız ortak karar neticesinde ileri bir tarihe ertelenmiştir.

Ev sahibi ülkenin Futbol Federasyonu, ilgili kurum ve kuruluşlarına şu ana kadar Süper Kupa’nın organizasyonu için göstermiş oldukları çaba nedeniyle teşekkür ederiz.

Türkiye Futbol Federasyonu
Fenerbahçe Spor Kulübü
Galatasaray Spor Kulübü”

BEŞİKTAŞ’TAN ÇAĞRI

Süper Kupa Finali’nin iptal olmasının ardından Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nden konu ile ilgili olarak açıklama geldi. X resmi hesabından yayımlanan açıklamada Kapımız Açık ifadesi kullanıldı. Açıklamanın tam metni şöyle:

“Kapımız Açık!

Cumhuriyetimizin 100. yılında oynanacak Süper Kupa finalini, uygun bir tarihte, Atamızın semtinde, dünyanın en güzel stadında oynamak üzere, Atatürk sevdalılarını Türk bayraklarıyla Dolmabahçe’ye bekleriz.

Beşiktaş Jimnastik Kulübü”

Bu haber en son değiştirildi 29 Aralık 2023 22:54 22:54

Reklam

Önceki Haberler

İSİG Meclisi’nden genç işçiler raporu: Yoksulluk, güvencesizlik ve geleceksizlik kıskacında 2500 genç işçi yaşamını yitirdi

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi son on yılda yaşanan genç işçi ölümlerinin çarpıcı verilerini…

19 Mayıs 2024 19:09

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde darbe girişimi

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde, ordu, sabah saatlerinde başlayan bir darbe girişiminin güvenlik güçleri tarafından bastırıldığını duyurdu.

19 Mayıs 2024 18:47

“Yeni Kaledonya’nın emperyalizme karşı bağımsızlık mücadelesinin yanındayız”

Türkiye Komünist Hareketi, Yeni Kaledonya'da Fransız emperyalizmine karşı yürütülen bağımsızlık mücadelesini destekleyen bir açıklama yayımladı.

19 Mayıs 2024 18:40

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 7 şüpheliye tutuklama talebi

Ankara Cumhuriyeti Başsavcılığı, Ayhan Bora Kaplan suç örgütü soruşturması kapsamında aralarında emniyet görevlilerinin de bulunduğu…

19 Mayıs 2024 18:29

İran Cumhurbaşkanı Reisi’yi taşıyan helikopter kaza yaptı: Reisi ve İran Dışişleri Bakanı’na henüz ulaşılamadı

Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin konvoyundaki helikopterlerden biri kaza geçirdi. Yardım ekipleri kazanın yaşandığı bölgeye ulaşmaya çalışıyor.…

19 Mayıs 2024 18:24

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47
Reklam