Taliban, kravatı yasaklamaya hazırlanıyor

Taliban'ın Davet ve Rehberlik Dairesi Başkanı Muhammed Haşim Şahid Vror, Hıristiyan haçını simgelediği gerekçesiyle kravatın toplumdan çıkarılmasını savundu.

Taliban, kravatı yasaklamaya hazırlanıyor

Ağustos 2021’de ABD’nin çekilmesiyle Afganistan’da kontrolü ele geçiren Taliban yasak üstüne yasak getirirken, sıra kravata geldi. Taliban’ın Davet ve Rehberlik Dairesi Başkanı, şeriatın kravatı ortadan kaldırmayı emrettiğini iddia etti.

Taliban’ın Davet ve Rehberlik Dairesi Başkanı Muhammed Haşim Şahid Vror, Hıristiyan haçını simgelediği gerekçesiyle kravatın toplumdan çıkarılmasını savundu.

Vror, Tolo TV’nin yayımladığı konuşmasında şunları söyledi:

“Sabah akşam televizyonlarda kravat taktıklarını görüyorum. Bazen hastanelere ya da diğer işyerlerine gittiğimde, bakıyorum, Afgan Müslüman doktor ya da mühendis kravat takıyor.

İslam’da kravatın tarihi bellidir. Kravat nedir? Haçtır. Haç da böyle gözükür. Şeriatta kırıp atılması ve ortadan kaldırılması emredilir. Haç, paganların simgesidir. Haç, İsa’nın şehit edilmesinin simgesidir. Derler ki, (yatay işaret parmağının üzerine dikey işaret parmağını koyarak) İsa da böyle asılmıştır.”