Reklam
Kategoriler: Gündem

Teşviki kapan Cengiz, yardımı alın teriyle millete hibe etmiş!

Reklam

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “beşli çete” olarak nitelendirdiği şirketlerden Cengiz Holding’in sahibi Mehmet Cengiz, deprem yardımı sonrasında Kılıçdaroğlu’nun yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.

Odatv’den Can Özçelik’e konuşan Mehmet Cengiz, “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu böyle tweet atmış, ben bu acılı günde buna cevap vermek istemiyorum. Onu kamuoyuna, milletimizin taktirine bırakıyorum. İktidara gelir, biz her zaman devlete hesap vermek mecburiyetinde olan insanlarız, hesabı sorar. Bu yardımı da borcum çıkarsa oradan düşmesin. Bu yardımı alın terimle millete hibe ettim. Çıkarsa borcum onu da öderim. Bu acılı günde kamuoyunun takdirine bırakıyorum” dedi.

Bağışın ardından bir gün sonra şirketine teşvik verilmesiyle ilgili tartışmalar sorulan Cengiz, “2016 yılında çıkan bir kanun var. Sanayi yatırımı yapan herkese teşvik veriliyor, bölgelere göre. Seydişehir’deki teşvik aşağı yukarı 1-1,5 yıl önce müracaat edilmiş bir olay. Bunu gündeme getirmeyi abes buluyorum. Bu kanun. Bunu çok yadırgıyorum” yanıtını verdi.

MİLYARLARCA LİRALIK TEŞVİK

Depremden etkilenenler için dün düzenlenen bağış kampanyasında 3 milyar TL bağış yapan Cengiz Holding’e sabahında 3 milyar 10 milyon TL’lik yatırımı için teşvik verildi.

Kamuoyunda beşli çete olarak bilinen holdinglerden Cengiz Holding’e ait şirketlerden Eti Alüminyum AŞ’ye ilişkin teşvik Resmi Gazete’de yayımlandı.

‘Proje Bazlı Devlet Yardımı Verilmesine İlişkin Karar’a göre Eti Alüminyum AŞ tarafından Konya’da yapılacak yatırım projesi şu teşviklerden yararlanacak:

>> Yüzde 100 vergi indirimi ve yüzde 85 yatırıma katkı oranı olmak üzere gümrük vergisi muafiyeti,

>>KDV istisnası, KDV iadesi, vergi indirimi

>> Azami tutar sınırı olmaksızın 10 yıl sigorta primi işveren hissesi desteği,

>> Azami 75 milyon TL nitelikli personel desteği

>> 200 milyon lirayı aşmayacak enerji desteği

Projede yatırımının süresi 5 yıl olarak belirlendi. Öngörülen sürede gerçekleştirilememesi halinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından bu sürenin yarısı kadar daha ek süre verilebilecek. Yatırımla öngörülen ilave istihdam 285, öngörülen nitelikli personel sayısı ise 45 oldu. Yatırım süresi sonunda yılda 100 bin ton sıcak ve/veya soğuk haddelenmiş alüminyum yassı mamul üretilmesi planlanıyor. Nitelikli personel desteği, her bir nitelikli personel için asgari ücretin aylık brüt tutarının 20 katını geçmemek üzere 5 yıl uygulanacak.

Reklam

Önceki Haberler

Kamudaki israfı itiraf ettiler: Tasarruf tedbirleri açıklandı

Ekonomi yönetiminin enflasyonla mücadele programı kapsamında uygulamaya aldığı "Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi" Cumhurbaşkanı Yardımcısı…

13 Mayıs 2024 12:53

TKH’den Soma açıklaması: Unutmak yok, affetmek yok, helalleşmek yok!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Soma maden faciasının 10. yıl dönümünde yayımladığı açıklamada emekçilerin temel görevinin…

13 Mayıs 2024 12:24

Yargıtay’da başkanlık krizi sürüyor: 36’ncı turda da seçilemedi

Yargıtay başkanlık seçimlerinin 36. turunda da sonuç çıkmadı. 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez 169…

13 Mayıs 2024 12:15

Zafer, direnen inşaat işçisinin oldu

İYİ-SEN tarafından yapılan açıklamada "Pazarcık TOKİ şantiyesinde sendikasıyla ilk kez buluşan ve yeni üye olan…

12 Mayıs 2024 21:17

MİT Başkanı Kalın, Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye ile Doha’da görüştü

MİT Başkanı İbrahim Kalın, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile Doha'da görüşme gerçekleştirdi.

12 Mayıs 2024 20:50

“Ukrayna, ilk F-16’sını önümüzdeki haftalarda alabilir”

Savaş uçaklarının haziran ya da temmuz ayına kadar Ukrayna'ya teslim edilmesi gerektiği belirtilirken, kaynağın jetlerin…

12 Mayıs 2024 17:30
Reklam