Reklam
Kategoriler: Sol Şerit

TKH: 12 Eylül, AKP ile sürüyor!

Reklam

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) 12 Eylül askeri darbesinin 43. yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yayımladı. Açıklamada, “12 Eylül cuntasının açtığı yoldan bugün AKP eliyle kurulan istibdat rejimi geçmiştir. AKP iktidarının, sermayenin gerici sınıf diktatörlüğü olarak bugün tesis ettiği istibdat rejiminin taşları 12 Eylül sürecinde döşenmiştir.” denildi.

“12 Eylül, AKP ile sürüyor!” başlığıyla yayımlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı.

“12 Eylül 1980’de gerçekleşen faşist askeri darbe, ülke tarihinin önemli kırılma noktasıdır.

Doğrudan sermayenin çıkarlarını ifade eden 24 Ocak kararlarının yaşama geçirilmesinin adı olan 12 Eylül darbesi, bugün ülkenin yağmalanmasının önünü açan en önemli olgudur. 12 Eylül darbesiyle işçi sınıfının direnci kırılarak özelleştirme adıyla ülkenin sermaye ve emperyalist tekeller tarafından yağmalanmasının önü açılmış, emek düşmanı politikalar adım adım yaşama geçirilmiş ve ülkemiz emperyalizmin tam boy pazarı haline getirilmiştir. Bu sürecin koçbaşı partisi AKP’nin 12 Eylül darbesinin döşediği zeminin ve yolun aktörü olarak Türkiye’yi rant, yağma ve haramiler düzenine dönüştürmesi tesadüf değildir.

12 Eylül faşist askeri cuntası aynı zamanda dinci gericiliğin palazlandırıldığı sürecin bizatihi sorumlusudur. Sola ve cumhuriyete düşman gericiliğin bizzat 12 Eylül cuntası tarafından beslendiği ve büyütüldüğü bir süreç bugün ülkenin tarikatlara teslim edilmesi anlamına gelmiştir. Laikliğin adım adım tasfiyesi bizzat 12 Eylül askeri faşist cuntasının politikası olmuştur. FETÖ başta olmak üzere ülkenin karşı karşıya kaldığı musibetlerin baş suçlusu 12 Eylül cunta yönetimidir!

12 Eylül cuntasının açtığı yoldan bugün AKP eliyle kurulan istibdat rejimi geçmiştir. AKP iktidarının, sermayenin gerici sınıf diktatörlüğü olarak bugün tesis ettiği istibdat rejiminin taşları 12 Eylül sürecinde döşenmiştir.

Sıkıyönetim ile ülkeyi karanlığa boğan 12 Eylül cuntası, idamlar, işkenceler, tutuklamalar, hukuksuzluklar ve adeletsizlikle anılan bir faşist rejim olarak tarihe geçmiştir.

Unutmayacağız!

Bugün demokrasi ve millet iradesi söylemi altında AKP’nin temsil ettiği politik ve ideolojik çizgi, 12 Eylül cuntacılarının temsil ettiği çizgiden farklı değildir!”

Reklam

Önceki Haberler

İSİG Meclisi’nden genç işçiler raporu: Yoksulluk, güvencesizlik ve geleceksizlik kıskacında 2500 genç işçi yaşamını yitirdi

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi son on yılda yaşanan genç işçi ölümlerinin çarpıcı verilerini…

19 Mayıs 2024 19:09

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde darbe girişimi

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde, ordu, sabah saatlerinde başlayan bir darbe girişiminin güvenlik güçleri tarafından bastırıldığını duyurdu.

19 Mayıs 2024 18:47

“Yeni Kaledonya’nın emperyalizme karşı bağımsızlık mücadelesinin yanındayız”

Türkiye Komünist Hareketi, Yeni Kaledonya'da Fransız emperyalizmine karşı yürütülen bağımsızlık mücadelesini destekleyen bir açıklama yayımladı.

19 Mayıs 2024 18:40

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 7 şüpheliye tutuklama talebi

Ankara Cumhuriyeti Başsavcılığı, Ayhan Bora Kaplan suç örgütü soruşturması kapsamında aralarında emniyet görevlilerinin de bulunduğu…

19 Mayıs 2024 18:29

İran Cumhurbaşkanı Reisi’yi taşıyan helikopter kaza yaptı: Reisi ve İran Dışişleri Bakanı’na henüz ulaşılamadı

Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin konvoyundaki helikopterlerden biri kaza geçirdi. Yardım ekipleri kazanın yaşandığı bölgeye ulaşmaya çalışıyor.…

19 Mayıs 2024 18:24

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47
Reklam