TKH 5 Şubat'ta seçim bildirgesini ilan edecek: Emekçilerin laik cumhuriyetini savunuyoruz

"Türkiye'de sosyalist hareket ve komünistler güç kazandığı oranda emekçiler kazanabilir. O yüzden oylar orak çekice diyoruz."

TKH 5 Şubat'ta seçim bildirgesini ilan edecek: Emekçilerin laik cumhuriyetini savunuyoruz

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) İstanbul’da yapacağı etkinlikle seçim bildirgesini açıklayacak. 5 Şubat Pazar 14:00’de  Şişli Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi Salonu’nda “Yeni bir Cumhuriyet için buluşuyoruz. Oylar Sosyalizme Oylar Orak Çekice” başlığıyla düzenlenecek etkinlikte, aynı zamanda TKH’nin seçim sloganı, seçim bildirgesi ve İstanbul milletvekili adayları ilan edilecek. Etkinlikle ilgili Gazete Manifesto’ya konuşan TKH MK Üyesi ve İstanbul İl Başkanı Kamil Tekerek, “Emek, laiklik, bağımsızlık ve sosyalizm mücadelesini yanlış adreslerde aramayın. 5 Şubat’ta Şişli’de buluşalım” çağrısında bulunarak şunları kaydetti:

“Partimiz Türkiye Komünist Hareketi 5 Şubat günü İstanbul’da yapacağı buluşma ile seçim çalışmalarının başlatıyor. Saat 14:00’da Şişli Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi Salonu’nda düzenlenecek etkinlikte Parti’nin seçim sloganı, seçim bildirgesi ve İstanbul milletvekili adayları ilan edilecek. Bu etkinlik aynı zamanda, 28-29 Ocak 1921 tarihinde katledilen Partimizin kurucu önderliği Mustafa Suphi ve on beş yoldaşının anıldığı bir etkinlik olacak.

‘Yeni bir Cumhuriyet için buluşuyoruz. Oylar Sosyalizme Oylar Orak Çekice!’ başlığıyla çağrısı yapılan etkinlik hem AKP iktidarına karşı bir çıkış hem de emekçi halkımızın düzen muhalefetine mecbur olmadığı anlamına geliyor. Önümüzdeki seçimler Türkiye’nin geleceği için büyük önem taşıyor. Bununla birlikte Cumhur ve Millet ittifaklarının arasında sıkıştırılan halkımız açısından emeğinin hakkını almak bir hayal olmaya devam edecek gibi görünüyor. Türkiye’de sosyalist hareket ve komünistler güç kazandığı oranda emekçiler kazanabilir. O yüzden oylar orak çekice diyoruz.

Laikliği ayaklar altına alan AKP iktidarının, bugün karşısında gerçek anlamda laiklik mücadelesi veren bir muhalefet görmediği açıktır. O yüzden komünistlerin ‘Laikliği kazanacağız’ diyerek sesini yükseltmesi büyük önem taşımaktadır. AKP’ye karşı gerçek bir zafer kazanmak isteniyorsa ikirciksiz bir laiklik söyleminin yükseltilmesi gerekmektedir. Bugün Türkiye Komünist Hareketi bu nedenlerle oylar sosyalizme demektedir.

Türkiye Komünist Hareketi, başkanlık rejimi yerine restorasyon seçeneğini değil yeni bir Cumhuriyet’i, emekçilerin laik cumhuriyetini savunuyor. Bunun için 5 Şubat günü Şişli’de yapılacak çıkışla bu sesi daha da yükseltecek, gelenekten gelen misyonumuzu geleceğe taşıyacağız.”