TKH: Erdoğan önce AKP'lilerin ve patronların İsrail ile yaptığı ticareti bitirsin, sonra konuşsun

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) , AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Filistin hakkında sarf ettiği sözler hakkında bir açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada "Filistinli emekçilerin çağrısını yaptığı "genel grev" ve İsrail ile ilişkilerin sonlandırılması çağrısı tüm ülkelerde yükselmeli, işgalcilere "tek bir malzeme" dahi gitmemelidir" denildi.

TKH: Erdoğan önce AKP'lilerin ve patronların İsrail ile yaptığı ticareti bitirsin, sonra konuşsun

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) , AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partisinin grup  toplantısında söylediği sözler sonrasında bir açıklama yayımladı.

TKH’den yapılan açıklamada “Erdoğan çok konuşmakta, ama boş konuşmaktadır. Filistin davası adına yapılan hamaset AKP’lilerin kasasına milyonlarca dolar, Filistin halkına ise mermi olarak dönmektedir” denildi.

“Erdoğan önce AKP’lilerin ve patronların İsrail ile yaptığı ticareti bitirsin, sonra konuşsun” denilen açıklamada “Emekçi halkımız bilsin ki; gericiler konuşur, ceplerini doldurur, komünistler ve işçi sınıfı ise mücadele eder”  ifadeleri kullanıldı.

TKH’den yapılan açıklama şu şekilde:

Erdoğan bir kez daha grup toplantısında İsrail’e dönük alışılmış sert açıklamalarından birini yaptı. İsrail’i “terör devleti”, Netanyahu’yu ise “gidici” olarak tanımlayan Erdoğan bir kez daha sadece konuştu. Haftalardır sürüp giden savaşa dönük olarak “kınama” haricinde bir şey yapmayan iktidarın gerçek yüzü ise “arka planda” sürdürdüğü işlerdir.

İsrail Hava Kuvvetleri’nin Gazze’yi bombalaması için gerekli olan jet yakıtının hammadesi hala Türkiye üzerinden sağlanmaktadır. İsrail’i “kınayan” açıklamalar yapan iktidarın temsilcileri İsrail ile yakın ticari ilişkilerini korumaktadır. Her gün Türkiye’den kalkan onlarca gemi, İsrail limanlarına doğru yola çıkmakta, İsrail ordusunun ihtiyaç duyduğu her türlü malzemeyi taşımaktadır. Bu gemilerin büyük çoğunluğu İsrail’deki enerji santrallerine, bir kısmı ise AKP’li büyük sermayeye aittir.

Erdoğan çok konuşmakta, ama boş konuşmaktadır. Filistin davası adına yapılan hamaset AKP’lilerin kasasına milyonlarca dolar, Filistin halkına ise mermi olarak dönmektedir.

Erdoğan önce AKP’lilerin ve patronların İsrail ile yaptığı ticareti bitirsin, sonra konuşsun.

Emekçi halkımız bilsin ki; gericiler konuşur, ceplerini doldurur, komünistler ve işçi sınıfı ise mücadele eder.

Filistinli emekçilerin çağrısını yaptığı “genel grev” ve İsrail ile ilişkilerin sonlandırılması çağrısı tüm ülkelerde yükselmeli, işgalcilere “tek bir malzeme” dahi gitmemelidir.