TKH Gençliği: Gençliğe yine açlık reva görüldü, 2000 TL ile Erdoğan geçinsin!

TKH Gençliği KYK burs ve kredi zamlarına yönelik bir açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada "Kapitalizm ve onun ülkemizdeki temsilcisi AKP iktidarı; sermayedarlara 2024 bütçesinde 2,4 trilyon vergi affı öngörürken, Diyanet’e 79,7 milyar lira bütçe ayırırken öğrencilere insanca yaşayabilecekleri burs/kredileri vermekten uzaktır" ifadeleri kullanıldı.

TKH Gençliği: Gençliğe yine açlık reva görüldü, 2000 TL ile Erdoğan geçinsin!

TKH Gençliği bugün açıklanan KYK burs ve kredi zamlarına yönelik bir açıklama yayımladı.

TKH Gençliği’nin sosyal medya hesabından yayımlanan açıklamada “Bu iktidar sermayedarlara ve yandaşlarına ülkenin tüm zenginliklerini altın tepside sunarken, öğrencilere düşen yoksulluk, geleceksizlik, borç ve ölümdür” denildi.

“Bu düzen emekçi çocuklarının eğitim, barınma ve insanca yaşama hakkını elinden almıştır” denilen açıklamada “TKH Gençliği olarak taleplerimizi yineliyoruz: Eğitim tamamen parasız ve bilimsel olmalıdır” ifadeleri kullanıldı.

TKH Gençliği’nden yapılan açıklama şu şekilde:

Aylık 2000 TL ile Erdoğan geçinsin 

“KYK burs ve kredisi yapılan son “zamla” birlikte 2000 TL oldu. Belirlenen bu ücretle bir öğrencinin bir ay boyunca geçinmesini beklemek AKP iktidarının öğrencilere verdiği değerin bir göstergesidir.

Kapitalizm ve onun ülkemizdeki temsilcisi AKP iktidarı; sermayedarlara 2024 bütçesinde 2,4 trilyon vergi affı öngörürken, Diyanet’e 79,7 milyar lira bütçe ayırırken öğrencilere insanca yaşayabilecekleri burs/kredileri vermekten uzaktır. Bu iktidar sermayedarlara ve yandaşlarına ülkenin tüm zenginliklerini altın tepside sunarken, öğrencilere düşen yoksulluk, geleceksizlik, borç ve ölümdür.

Geçtiğimiz hafta art arda gerçekleşen öğrenci intiharlarının, “ihmal” sonucu hayatını kaybeden sıra arkadaşımız Zeren’in, barınma sorunundan ötürü cemaat yurtlarına mecbur bırakılan ve oradaki baskıdan dolayı intihar eden Enes’in katili biz öğrencilere ayda 2 bin TL ile geçinmeyi vaat eden bu düzen ve AKP iktidarıdır. 

Bu düzen emekçi çocuklarının eğitim, barınma ve insanca yaşama hakkını elinden almıştır.

TKH Gençliği olarak taleplerimizi yineliyoruz: Eğitim tamamen parasız ve bilimsel olmalıdır.

Barınma, beslenme, ulaşım gibi temel ihtiyaçlar insan onuruna yakışır biçimde ve tamamen ücretsiz olarak devlet tarafından karşılanmalıdır.

Gençliği bu talepleri amfilerde, sokaklarda, kampüslerde yükseltmeye;

TKH Gençliği saflarına çağırıyoruz!”