TKH Gençliği'nden Bakan Tekin'e cevap: Memleketi tarikatlara teslim etmeyeceğiz!

TKH Gençliği, tarikatlarla işbirliğini devam ettireceğiz diyen Milli Eğitim Bakanı'na, bakanlığın önüne pankart asarak cevap verdi.

TKH Gençliği'nden Bakan Tekin'e cevap: Memleketi tarikatlara teslim etmeyeceğiz!

TKH Gençliği ve Sosyalist Liseliler Ankara’da Milli Eğitim Bakanlığı önünde “Eğitimi de memleketi de tarikatlara teslim etmeyeceğiz! Bakan Tekin haddini bil, istifa et!” pankartı astı.

“MEMLEKETİ TARİKATLARA TESLİM ETMEYECEĞİZ”

TKH Gençliği ve Sosyalist Liseliler Milli Eğitim Bakanlığı önünde asılan pankartı sosyal medya hesaplarından,

TKH Gençliği: Tarikatlarla protokol yapmaya devam edeceğiz diyen Yusuf Tekin’e cevabımızı Ankara’da Milli Eğitim Bakanlığı’nın karşısına astığımız pankartımızla ilettik.

Memleketi tarikatlara teslim etmeyeceğiz!

Sosyalist Liseliler:   Yusuf Tekin’e cevabımızı Ankara’da Milli Eğitim Bakanlığı’nın karşısına astığımız pankartla verdik.   “10 kadar tarikat”a karşı bilimsel ve laik eğitimi savunan milyonlarca liseliyiz, sana geçit vermeyiz!   Yaşasın Sosyalist Liseliler!   şeklinde duyurdu.    

“PROTOKOL YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Geçtiğimiz günlerde Meclis’teki bütçe tartışmalarında söz alan Yusuf Tekin, MEB’in tarikat ve cemaatlerle yaptığı protokoller hakkında aklımızla dalga geçen açıklamalar yapmıştı.   “MEB’de 2023 yılı itibariyle 2709 tane geçerli   protokolümüz var. Bu protokollerden 1167 tanesi resmî kurumlarla, 550 tanesi STK’larla, 986 tanesi ise TEMA’dan Kızılay’a bir sürü STK’yla. Bunların içerisinde sizin tarikat cemaat dediğiniz, bizim STK dediğimiz yapılarla toplasanız 10 tane protokolümüz vardır. Bu protokollerle bize hizmet eden, destek olanlara da teşekkür ediyorum. Onlarla protokol yapmaya devam edeceğiz. Çünkü onlar çocukların dağa çıkmasını engelliyor, bunun için rahatsızsınızı.” ifadelerini kullanan Bakan Tekin’e Sosyalist Liseliler ders niteliğinde cevap vermişti.

“EĞİTİMDE GERİCİLİĞİN AKTÖRÜ YUSUF TEKİN İSTİFA ETMELİDİR”

Bakan Tekin’in “Tarikat ve cemaatlerle protokol yapmaya devam edeceğiz” açıklaması üzerine Sosyalist Liseliler, ”Liselerimiz tarikat ve cemaat yuvası olmayacak!” başlıklı bir açıklama yayımlamıştı.   Açıklamanın tamamı şu şekilde:

Geçtiğimiz günlerde Meclis’teki bütçe tartışmalarında söz alan Yusuf Tekin, MEB’in tarikat ve cemaatlerle yaptığı protokoller hakkında aklımızla dalga geçen açıklamalar yaptı.

‘MEB’de 2023 yılı itibariyle 2709 tane geçerli protokolümüz var.  Bu protokollerden 1167 tanesi resmî kurumlarla, 550 tanesi STK’larla, 986 tanesi ise TEMA’dan Kızılay’a bir sürü STK’yla. Bunların içerisinde sizin tarikat cemaat dediğiniz, bizim STK dediğimiz yapılarla toplasanız 10 tane protokolümüz vardır. Bu protokollerle bize hizmet eden, destek olanlara da teşekkür ediyorum. Onlarla protokol yapmaya devam edeceğiz. Çünkü   onlar çocukların dağa çıkmasını engelliyor, bunun için rahatsızsınız’ ifadelerini kullanan Yusuf Tekin halka yalan söylemektedir! “Toplasanız 10 tane” dediği protokollerin hangi tarikat ve cemaatlerle yapıldığı kamuoyuna açıklanmalıdır. Kaldı ki protokollerin yapıldığı resmî kurumlardan biri olan Diyanet, zaten başlı başına bir tarikat cemaat yuvasıdır!  

Sizin STK, bizim tarikat dediğimiz yapılarla MEB’in protokollerine baktığımızda “Bir kereden bir şey olmaz” diye savunulan istismarcı Ensar Vakfı’nı, TÜGVA ve TÜRGEV’İ, FETÖ’nün de içinden çıktığı Nur Cemaati’ne bağlı Hizmet Vakfı’nı ve Hayrat Vakfı’nı, İlim Yayma Cemiyeti’ni, Hizbullahçı Peygamber Sevdalıları Derneği’ni ve daha fazlasını görüyoruz. Öğrencileri teslim ettiğiniz karanlık tam olarak budur! Bizlere dayatılan bu karanlığa boyun  eğmeyecek, liselerde ilericiliğin ve aydınlanmanın sesini yükseltmeye devam edeceğiz.  

Buradan bir kere daha sesleniyoruz:

Tarikat ve cemaatler dağıtılmalı, eğitimde gericiliğin aktörü Yusuf Tekin istifa etmelidir.”