TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek’ten 103. yıl mesajı

Tekerek mesajında "Cumhuriyet’in 100. yılında, Partimizin 103. yılında umut sosyalizmdedir. Güç emekçilerin elindedir, Parti görevinin başındadır." dedi.

TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek’ten 103. yıl mesajı

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Genel Başkanı Aysel Tekerek, temelleri 10 Eylül 1920’de Bakü’de atılan Türkiye Komünist Partisi’nin 103. Kuruluş yıldönümü nedeniyle bir video mesaj yayınladı.

Tekerek mesajında partinin, ülkenin emperyalizm tarafından işgal edildiği koşullarda kurulduğunu hatırlatarak şunları söyledi:

“Mustafa Suphi, Ethem Nejat ve yoldaşları tarafından 1920 yılında Bakü’de kurulan Partimiz, tarihi boyunca her türlü baskı, yasaklama, kovuşturma ve katliamlara rağmen mücadelesini kesintisiz sürdürmüş, sosyalist Türkiye hedefi ile kapitalizme, emperyalizme, gericiliğe ve faşizme karşı büyük bir mücadele tarihine imza atmıştır. Partimiz, ülkenin emperyalizm tarafından işgal edildiği koşullarda, hilafet ve saltanat yıllarında kurulmuştur.”

Bugün, partinin önündeki görevlerin TKP’nin kurulduğu dönemdeki görevlerinden daha kolay olmadığını belirten Tekerek TKH’nin önümüzdeki dönem atacağı adımlara ilişkin şunları kaydetti:

“Partimiz de tam böyle bir tarihsel kesitte, 3. Kongresi’ni toplamıştır.

Güçlü örgüt, sınıf siyaseti ve Sosyalist Cumhuriyet şiarıyla topladığımız kongremizde Partimizin aldığı kararların hayata geçmesi biraz önce belirtmiş olduğumuz bu tarihsel fırsatın heba edilmemesinin de biricik garantisi olacaktır.

Partimiz, sınıfın bölünmüşlüğe terk edildiği, emekçilerin düzen partileri tarafından teslim alındığı, sendikal bürokrasinin ise bu kuşatmanın parçası olduğu ülkemizde işçi sınıfının cephesini güçlendirecek ve büyütecek adımlar atacaktır.

Partimiz, AKP iktidarının gerici yönelimlerinin önümüzdeki dönem yeni rejimin temel karakteri olacağı tespit edilerek, Parti’nin laiklik mücadelesini her düzlemde yükseltmesi yönünde karara varılmıştır. Bu bağlamda Parti, Parti, laikliğin tasfiyesine karşı başta toplumun ilerici birikimini ve dinamiğini temsil eden kesimlerle birlikte halkın yaşam alanlarında laikliğin tasfiyesine karşı barikat öreceği bir siyasal mücadelenin örgütlenmesine öncülük edecektir.

Parti Kongresi önümüzdeki dönem gündeme gelecek olan yeni Anayasa tartışmalarına dair de değerlendirmelerde bulunmuş ve bu yönde kararlar almıştır. AKP eliyle yeni anayasa girişimine karşı toplumsal ve siyasal mücadeleyi yükseltecek, kolektif olarak üreteceği “Sosyalist Cumhuriyet Anayasası” taslağı ve diğer araçlarla “Yeni bir Cumhuriyet Programı”nı topluma anlatacağı karşı bir çalışma yürütecektir.

Önümüzdeki yerel seçimlerde Parti, düzen siyasetinin herhangi bir kesimine destek sunmayacak, sosyalist ve devrimci güçlerin ortak bir güç birliği üzerinden yerel seçimlerde sosyalizmin bağımsız adayları aracılığı ile devrimci bir seçeneği oluşturmak için uğraş verecektir. Bunun mümkün olmadığı durumlarda ise Parti sosyalist programının propagandasını yapacak ve örgütlenme zeminlerini güçlendirmek için kendi adaylarını çıkaracaktır.

Güçlü örgüt, sınıf siyaseti ve Sosyalist Cumhuriyet amacı ile topladığımız kongremizde aldığımız bu kararlar ve diğer tüm kararların hayata geçmesi biraz önce belirtmiş olduğumuz bu tarihsel fırsatın heba edilmemesinin de biricik garantisi olacaktır.

Buradan tüm emekçilere sesleniyoruz.

Cumhuriyet’in 100. yılında, Partimizin 103. yılında umut sosyalizmdedir. Güç emekçilerin elindedir, Parti görevinin başındadır.”