Reklam
Kategoriler: Sol Şerit

TKH Hatay: AKP’nin, sebep olduğu olaylar için kendine kılıf uydurmasına halkımız izin vermeyecektir

Reklam

Kahrmanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde en ağır hasarı gören Hatay’da AKP’nin milletvekili aday tanıtım töreninde skandal sözler sarf edilmiş,  AKP’nin Dörtyol ilçe binası önünde düzenlenen törende konuşan Ergüder Aksoy adlı partili, “Kardeşlerim depreme felaket dedi, ben de rahmet diyorum. Bir kırbaç Allah’tan. Antakya bu aslanları bekliyor ki artık tümüyle ak olsun” demişti.

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Hatay İl Örgütü, AKP Dörtyol İlçe binasında Hatay Milletvekili adaylarının tanıtım toplantısında yaşanan skandala ilişkin bir açıklama yayımladı. Açıklamada AKP aklı IŞİD ve Taliban zihniyetleriyle örtüşmekte, yaşanılan felaketi fırsat bilip neredeyse cihad çağrısı yapmaktadır. Milletvekili aday tanıtım toplantısında yaşanılan bu olaylar ülkemizin geleceğinde kimlerin gözü olduğunu göstermektedir. AKP’nin sebep olduğu olaylar için kendine kılıf uydurmasına halkımız izin vermeyecektir. Bizleri öldüren deprem değil AKP ve sermaye iktidarıdır.” denildi. “Gerici AKP, dini kisvelerle yarattığı enkaza kılıf uyduramayacaktır!” başlığıyla yayımlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Merkezi Kahramanmaraş olan ve on ilimizi etkileyen 6 Şubat’ta gerçekleşen deprem, sermayenin kâr hırsı, yağma, rant politikalarıyla birlikte planlama eksikliği ve denetimsizlik sonucunda bir felakete dönüştü. Yüz binlerce yurttaşımız enkaz altında kaldı, on binlerce yurttaşımız ise yaşamını yitirdi. Yıkıcı etkinin hala devam ettiği bölgede iktidara karşı tepkiler büyümeye devam ederken bakanları deprem bölgesinde yuhalanan, ödeyeceği bedelin, vereceği hesabın farkında olan piyasacı, gerici, işbirlikçi AKP’ninse fiyaskoları bitmiyor.

AKP Dörtyol İlçe binasında Hatay Milletvekili adaylarının tanıtım toplantısı sırasında dua okuması için kürsüye çağrılan Dörtyol Belediyesi eski başkanı AKP’li Bilgehan Aksoy’un yakın akrabası olan emekli din dersi öğretmeni Ergüder Aksoy, meydana gelen depremlerde en çok yıkımın olduğu yerlerden olan Antakya için kullandığı ifadeler AKP’nin sebep olduğu enkazı nasıl saman altı etmeye çalıştığının göstergesidir.

Ergüder Aksoy fütursuzca “Ama bu kent nasıl bir mozaik böyle… Hep onun şiirsel tarafı üzerinde duruyoruz. Hayır orada her dinden her mezhepten, öyle bir karışık homojen ki… Hayır ak insanının görevi orayı tamamen Kuran, İslam ve Muhammed Aleyhisselam çapında İslamize etmekle görevlidir. Allah’tan görevdir bu. Öyleyse bu ikinci sayha oldu Antakya’ya… Kardeşlerim buna bir felaket dedi. Ben de rahmet diyorum. Niye biliyor musunuz? Bir arabacı atını sürerken at biraz yorulunca kırbaç vurur ona.” sözlerini sarf etmiştir.

AKP iktidarı yaşanılanların sorumluluğunu üzerinden atmak için bilimsellikten ve gerçeklikten uzak bir şekilde yaşanılan felaketi kaderle ilişkilendirmiş, “asrın felaketi” başlıklı kampanyasıyla çaresizlik aşılamıştır. Yetmezmiş gibi şimdi de AKP’liler Antakya’nın kozmopolit yapısını göz önünde bulundurarak İslam coğrafyası için bu depremin bir rahmet olduğunu dile getirmekten çekinmemiş, yüzleri kızarmamıştır.

AKP aklı IŞİD ve Taliban zihniyetleriyle örtüşmekte, yaşanılan felaketi fırsat bilip neredeyse cihad çağrısı yapmaktadır. Milletvekili aday tanıtım toplantısında yaşanılan bu olaylar ülkemizin geleceğinde kimlerin gözü olduğunu göstermektedir. AKP’nin sebep olduğu olaylar için kendine kılıf uydurmasına halkımız izin vermeyecektir. Bizleri öldüren deprem değil AKP ve sermaye iktidarıdır.

Deprem riskinin yüksek olduğu ülkemizde yıllardır önlem almak yerine müteahhitlere ihaleler dağıtan, denetimsiz imar affı yapan, rant projeleriyle ülkenin kaynaklarını tüketen, deprem paralarını hiç ederek yurttaşları “kaderlerine” terk edenlere karşı sömürü düzeninden ve AKP’den tüm bunların hesabını soracağız!”

Reklam

Önceki Haberler

‘Faiz haramdır’ diyen Halil Konakcı, teminat olarak yatırdığı paranın faizini istemiş!

"Faiz, tavizi olmayan tek haramdır" diyen Halil Konakcı, mahkemeye yaptığı başvuruda teminat olarak yatırdığı paranın…

20 Eylül 2024 18:20

Fen lisesinde şalvarlı ‘kandil’ etkinliği

Milli Eğitim Bakanlığı, ÇEDES projesi adı altında okulları imam ve müftülere teslim etmeye devam ediyor.…

20 Eylül 2024 18:14

İsrail ordusu, Filistinlilerin cesetlerinin çatıdan atılmasına ‘inceleme’ başlattı

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria’da askerlerinin birden fazla Filistinli’nin cesedini çatıdan attığını gösteren görüntüler…

20 Eylül 2024 17:52

DİSK, İzmir’de sokağa çıktı: Çekin elinizi soframızdan

DİSK, İzmir'de ‘Gelirde adalet, vergide adalet’ talebiyle sokağa indi. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Bu…

20 Eylül 2024 16:20

AKP Grup Başkanvekili Gül: Kurulduğu günden beri sessiz devrim yapan bir partiyiz

AKP Grup Başkanvekili Abdülhamit Gül katıldığı toplantıda partisinin "siyasal ve demokratik alandaki sessiz devrimlerine devam…

20 Eylül 2024 15:43

Diyarbakır Baro Başkanı Eren, Narin’in otopsi raporu hakkında açıklama

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, Bağlar'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili İstanbul Adli Tıp…

20 Eylül 2024 15:34
Reklam