TKH Hatay İl Örgütü: Hatay halkının acılarını yok sayan filmin çekimleri durdurulmalıdır
Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Hatay İl Örgütü, 6 Şubat depremi sonrası yaşananları konu alan "Şahsi Meselemiz" adlı film hakkında bir açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada "‘’Şahsi Meselemiz’’adlı filmin yapımcılarına sesleniyoruz, halkın yaralarını görmezden gelerek yapılan bu çekimler derhal durdurulmalıdır. Hatay halkının acıları dekor malzemeniz değildir" ifadeleri kullanıldı.
Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Hatay İl Örgütü, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremi sonrası yaşananları konu alan “Şahsi Meselemiz” adlı film hakkında bir açıklama yayımladı.
Yapılan açıklamada “Hatay’da başladı. Depremde büyük bir yıkımın meydana geldiği, bu yıkımın izlerinin henüz her sokakta görüldüğü böylesi bir ortamda enkazları dekor olarak kullanmak en hafif tabirle vurdumduymazlıktır” denildi.
“Öte yandan depremde ailelerini, yakınlarını, sevdiklerini, evlerini ve kentlerini kaybeden Hataylıların acısı daha dinmemişken, deprem sonrası binlerce yurttaşımız korku, kaygı ve stres gibi travmalarla baş etmeye çalışırken, yaşananların bir film setinde aynı mekanda canlandırılmasının halkın acılarını yok saymaktan başka bir anlamı yoktur” denilen açıklamada “Deprem öncesi alınmayan önlemleri, rant odaklı hazırlanan imar planlarını, çıkarılan imar aflarını, denetimsizliği en iyi anlatacak olan Hatay halkıdır” ifadeleri kullanıldı.
TKH Hatay İl Örgütünden yapılan açıklama şu şekilde:
HATAY HALKININ ACILARINI YOK SAYAN FİLMİN ÇEKİMLERİ DURDURULMALIDIR
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde yaşananları konu alan “Şahsi Meselemiz” adlı filmin çekimleri geçtiğimiz günlerde Hatay’da başladı. Depremde büyük bir yıkımın meydana geldiği, bu yıkımın izlerinin henüz her sokakta görüldüğü böylesi bir ortamda enkazları dekor olarak kullanmak en hafif tabirle vurdumduymazlıktır.
Öte yandan depremde ailelerini, yakınlarını, sevdiklerini, evlerini ve kentlerini kaybeden Hataylıların acısı daha dinmemişken, deprem sonrası binlerce yurttaşımız korku, kaygı ve stres gibi travmalarla baş etmeye çalışırken, yaşananların bir film setinde aynı mekanda canlandırılmasının halkın acılarını yok saymaktan başka bir anlamı yoktur.
Film setini ziyaret eden Hatay Valisi Mustafa Masatlı burada yaşananların sonraki kuşaklara doğru aktarılması bakımından sanat camiasının bu işe dahil olması gerektiğini belirtmiş.
Elbette gerçeklerin sonraki kuşaklara anlatılması aynı felaketlerin bir daha yaşanmaması için çok önemlidir. Ancak deprem gerçeğini Hatay halkından daha iyi kimse anlatamaz.
Deprem öncesi alınmayan önlemleri, rant odaklı hazırlanan imar planlarını, çıkarılan imar aflarını, denetimsizliği en iyi anlatacak olan Hatay halkıdır.
Deprem gerçeğini en iyi anlatacak olanlar, günlerce enkaz altında kalan yakınlarını bekleyen ve yetkili kurumlara ulaşamayan yurttaşlardır. Deprem gerçeği çadır satan Kızılaydır.
Deprem gerçeğini en iyi anlatacak olanlar aradan geçen dokuz ayda sağlıklı barınma, ulaşım, sağlık, eğitim, su gibi en temel ihtiyaçlara ulaşmak için büyük bir çaba harcayan, enkaz kaldırma ve yıkım çalışmalarının bir ticari faaliyete dönüştürülmesi sonucu aylarca toz solumak zorunda kalan depremzedelerdir.
Deprem gerçeğini en iyi anlatacak olanlar yaşadıkları travmayı atlatmaya çalışırken ambulans ve siren sesleri ile bir film setine uyananlardır.
‘’Şahsi Meselemiz’’adlı filmin yapımcılarına sesleniyoruz, halkın yaralarını görmezden gelerek yapılan bu çekimler derhal durdurulmalıdır. Hatay halkının acıları dekor malzemeniz değildir.