Reklam
Kategoriler: Sol Şerit

TKH: İş cinayetlerine sessiz kalmayacağız!

Reklam

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Ankara Keçiören’de Antares Konutları Şantiyesi’nde asansör düşmesi sonucunda yaşanan iş cinayetinde iki işçi yaşamını yitirmesi üzerine bir açıklama yayımladı.

TKH’den yapılan açıklamada “AKP’nin kurduğu yağma, talan ve rant düzeni, yaşamın değil paranın kutsal sayıldığı bir düzendir. Bir tarafta milyonluk projelerden rant elde eden ve bir eli yağda bir eli balda patronlar; diğer yanda ise bütün değerleri canı pahasına üreten ve yaşam mücadelesi veren işçiler var. İşte bunun adı sınıf savaşıdır!” ifadeleri kullanıldı.

“İnşaat işçisi köle, iş cinayetlerinde yaşanan ölümler kader değildir” denilen açıklamada “İş cinayetlerine sessiz kalmayalım, bu düzenin aramızdan aldığı her işçi kardeşimizin hesabını soralım” denildi.

TKH’den yapılan açıklama şu şekilde:

Patronların kâr hırsı yüzünden iki inşaat işçisi yaşamını yitirdi, İş cinayetlerine sessiz kalmayacağız!

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN), Ankara Keçiören’de Antares Konutları Şantiyesi’nde asansör düşmesi sonucunda yaşanan iş cinayetinde iki işçi yaşamını yitirdiğini duyurdu. Yaşanan kazada bir işçi ise yaralandı.

Ailelerini Şanlıurfa’da bırakarak Ankara’da çalışmaya gelip yaşamını yitiren iki işçinin ölümünün nedeni kapitalizm ve patronların bitmek bilmeyen kâr hırsıdır. Denetimsizliktir, patronlar tarafından alınmayan ya da ötelenen iş güvenliği önlemleridir, asansör kazalarında olduğu gibi bakımların yaptırılmamasıdır… Ankara’da yaşanan bu son iş cinayetinin nedenini de bunlar arasında aramak gerekmektedir.

2023 yılının başından beri 1800 civarında işçinin, AKP’nin iktidara geldiği 2002 yılından itibaren bugüne kadar 31 binin üzerinde işçinin iş cinayetlerinde yaşamını yitirdiğini biliyoruz. Ortada neredeyse savaşlardaki ölüm sayısı kadar büyük bir can kaybı bulunmaktadır.

AKP’nin kurduğu yağma, talan ve rant düzeni, yaşamın değil paranın kutsal sayıldığı bir düzendir. Bir tarafta milyonluk projelerden rant elde eden ve bir eli yağda bir eli balda patronlar; diğer yanda ise bütün değerleri canı pahasına üreten ve yaşam mücadelesi veren işçiler var. İşte bunun adı sınıf savaşıdır!

İnşaat işçisi köle, iş cinayetlerinde yaşanan ölümler kader değildir. İş cinayetlerine sessiz kalmayalım, bu düzenin aramızdan aldığı her işçi kardeşimizin hesabını soralım.

Reklam

Önceki Haberler

Ayhan Bora Kaplan soruşturması: Kılıçdaroğlu’nun eski danışmanı tutuklandı

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında tutuklananlar arasında eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eski danışmanı Ramazan…

20 Mayıs 2024 20:11

Netanyahu hakkında tutuklama kararı

Uluslararası Ceza Mahkemesı̇, İsraı̇l Başbakanı Binyamin Netanyahu ve İsraı̇l Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında hakkında…

20 Mayıs 2024 20:01

Zaharova’dan Kiev’e gözdağı: Hiçbir Zelenskiy formülü kurtuluş yolu olmayacak

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Kiev'in Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’in uluslararası kamuoyuna sunduğu sözde…

20 Mayıs 2024 19:44

İngiltere’den Julian Assange kararı

İngiltere'de Yüksek Mahkeme, WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange'ın, ABD'ye iade davasına karşı temyiz başvurusu yapabileceğine hükmetti.

20 Mayıs 2024 19:36

YRP’li belediye ‘örf ve adetlere uygun kullanılmıyor’ diyerek kamelyaları kaldırdı

31 Mart yerel seçimlerinde AKP’den Yeniden Refah Partisi’ne geçen Palu Belediyesi’nin yeni başkanı Muhammet Septioğlu,…

20 Mayıs 2024 19:28

Ayhan Bora Kaplan davası: Sanık avukatları gazetecileri hedef aldı

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin 20'si tutuklu 61 kişi hakkında Ankara 32. Ağır Ceza…

20 Mayıs 2024 16:06
Reklam