TKH Kongresi toplanıyor

TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek, parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası yeni bir değerlendirmenin işçi sınıfı mücadelesi açısından daha da önemli hale geldiğini söyledi.

TKH Kongresi toplanıyor

Seçimlere ulusal düzeyde ilk kez katılan Türkiye Komünist Hareketi (TKH) kongresini topluyor.  Seçim sonrasında Merkez Komitesi başta olmak üzere partinin merkezi kurullarının yaptığı toplantıların ardından, sosyalist hareketin yeni döneminin ele alınacağı ve partinin görevlerinin yeniden belirleneceği olağan kongre sürecinin başlatılması kararı alındı. 2015 yılında kuruluş sürecinde ilk kongresini gerçekleştiren TKH, seçimlerden hemen sonra 2. Kongre hazırlıklarına başladı. Her yıl siyasi konferans düzenleyen TKH, daha önce tüzük kongresi gerçekleştirmişti. TKH tüzüğüne göre 3 yılda bir parti kongresi toplanıyor. Kongrelerin, konferanslardan farkı ise merkezi kurullar başta olmak üzere partinin örgütsel ve yönetsel mekanizmaları yeniden belirleniyor.

Kongre süreci ile ilgili Gazete Manifesto’ya açıklamalarda bulunan TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek, parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası yeni bir değerlendirmenin işçi sınıfı mücadelesi açısından daha da önemli hale geldiğini söyleyerek şunları kaydetti:

“Bugün düzen muhalefetinin sınırı ortaya çıkmıştır. Sol adına ortalığın popülizmin ve düzen partilerinin destekçiliğini kapladığı bir ortamda devrimci siyasetin ayağa kalkması için zaman sosyalistleri sıkıştırıyor. AKP eliyle kurulan gerici sermaye diktatörlüğünün ülkeyi taşıması mümkün değil. Düzen muhalefetinin de restorasyon programıyla emekçilerin kurtuluşu ve ülkenin toplumsal sorunlarının çözülmesinin de mümkün olmadığını zaten ifade etmiştik. Yaratılan sahte umutları gördük. Türkiye emekçilerinin ve işçi sınıfının siyasetinin örgütlenmesi ve toplumsal bir seçenek haline getirilmesi göreviyle karşı karşıyayız. Düzen siyasetinden hiç medet ummadık, düzen muhalefetinin destekçiliği ile bir yerlere varılamayacağını gördük, başka partilerin gölgesinde devrimci bir seçenek yaratılamayacağını hep söyledik. Bugünkü tablo bizi teyit etmiştir. Popülizmle, pragmatizmle yaratılan algı solculuğu değil doğrudan sınıfın partisini oluşturmak için kolları sıvadık. Kongremiz ülkenin emekçi sınıflara yaslanan bir komünist partisi oluşturma sürecinde önemli bir basamak olacaktır. ”