Reklam
Kategoriler: Sol Şerit

TKH: Maraş Katliamı’nı unutmadık

Reklam

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Maraş Katliamı’nın 45. yılında bir açıklama yayımladı.

TKH’den yapılan açıklamada “Ülkü Ocakları ve kontrgerillanın elbirliğiyle yaptığı bu katliamda emri verenler hakkında onlarca ifade ve kanıt bulunmaktadır. Buna rağmen olayın failleri açılan davalar sonucunda göstermelik cezalar almış ve birçoğu kısa sürede affedilmiştir” denildi.

AKP MARAŞ KATLİAMINI YAPAN ZİHNİYETİN SÜRDÜRÜCÜSÜDÜR

“Soğuk Savaş döneminde ABD ve NATO eliyle kurdurulan antikomünist, gerici örgütlenmeler bu katliamın doğrudan uygulayıcısı” vurgusu yapılan açıklamada “Bugün AKP iktidarında cisimleşen zihniyet tam da Maraş katliamını yapan zihniyetin sürdürücüsüdür” ifadeleri kullanıldı.

TKH’den yapılan açıklama şu şekilde:

Ülkemizi 12 Eylül faşist cuntasına götüren önemli olaylardan biri 19-26 Aralık 1978 tarihlerinde Maraş’ta yaşanan katliam olmuştur. MİT ve kontrgerilla eliyle düzenlenen provokasyon sonucunda resmi sayılara göre 111 yurttaş yaşamını yitirmiş, yüzlerce ev ve işyeri yağmalanmıştır. Katliamda ölenlerin sayısının resmi sayılardan çok daha fazla olduğu bugün bilinmektedir. Yaratılan provokasyonun ardından gerici-faşist güruh özellikle Alevi yurttaşların yaşadıkları mahallelerde günlerce süren kanlı bir katliama imza atmışlardır. Çocuk, kadın, yaşlı demeden katledilen yurttaşlarımız tarihte eşine az rastlanan bir şekilde öldürülmüştür.

Maraş’ta yaşananlar bir insanlık suçudur!

Bu katliama imza atanların ve emri verenlerin kimler olduğu bilinmektedir. Soğuk Savaş döneminde ABD ve NATO eliyle kurdurulan antikomünist, gerici örgütlenmeler bu katliamın doğrudan uygulayıcısı olmuşlardır. Ülkü Ocakları ve kontrgerillanın elbirliğiyle yaptığı bu katliamda emri verenler hakkında onlarca ifade ve kanıt bulunmaktadır. Buna rağmen olayın failleri açılan davalar sonucunda göstermelik cezalar almış ve birçoğu kısa sürede affedilmiştir.

Bugün AKP iktidarında cisimleşen zihniyet tam da Maraş katliamını yapan zihniyetin sürdürücüsüdür. Demokrasi kılıfını kullanarak kurdukları yeni rejim gerici-faşist bir koalisyon temelinde şekillenmiştir. Son olarak Hrant Dink’in katili Ogün Samast’ın serbest bırakılması ile devlet eliyle Şeyh Sait’in adının Diyarbakır’da bulvara kayyım eliyle verilmesi bunun temel göstergeleri olarak ortadadır.

Aradan geçen 45 yıla rağmen Maraş’ta yaşanan insanlık suçunu unutmadık, unutmayacağız!

Partimiz, ülkemizi katliamcı ve yağmacı güçlere teslim etmemek için tüm emekçileri gericiliğe karşı mücadeleye çağırmaktadır.

Reklam

Önceki Haberler

İSİG Meclisi’nden genç işçiler raporu: Yoksulluk, güvencesizlik ve geleceksizlik kıskacında 2500 genç işçi yaşamını yitirdi

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi son on yılda yaşanan genç işçi ölümlerinin çarpıcı verilerini…

19 Mayıs 2024 19:09

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde darbe girişimi

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde, ordu, sabah saatlerinde başlayan bir darbe girişiminin güvenlik güçleri tarafından bastırıldığını duyurdu.

19 Mayıs 2024 18:47

“Yeni Kaledonya’nın emperyalizme karşı bağımsızlık mücadelesinin yanındayız”

Türkiye Komünist Hareketi, Yeni Kaledonya'da Fransız emperyalizmine karşı yürütülen bağımsızlık mücadelesini destekleyen bir açıklama yayımladı.

19 Mayıs 2024 18:40

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 7 şüpheliye tutuklama talebi

Ankara Cumhuriyeti Başsavcılığı, Ayhan Bora Kaplan suç örgütü soruşturması kapsamında aralarında emniyet görevlilerinin de bulunduğu…

19 Mayıs 2024 18:29

İran Cumhurbaşkanı Reisi’yi taşıyan helikopter kaza yaptı: Reisi ve İran Dışişleri Bakanı’na henüz ulaşılamadı

Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin konvoyundaki helikopterlerden biri kaza geçirdi. Yardım ekipleri kazanın yaşandığı bölgeye ulaşmaya çalışıyor.…

19 Mayıs 2024 18:24

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47
Reklam