TKH: Merdan Yanardağ’ın tutuklanması basına yönelik bir gözdağıdır

TKH'den yapılan açıklamada "Bu tutuklama kararının karşısında olduğumuzu bildirir ve gerici istibdat rejimine karşı mücadele eden tüm yurttaşlarımıza dayanışma duygularımızı iletiriz." denildi.

TKH: Merdan Yanardağ’ın tutuklanması basına yönelik bir gözdağıdır

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Tele1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın montaj videolarla tutuklanmasına ilişkin bir açıklama yayımladı. Açıklamada, “FETÖ benzeri yöntemler kullanarak montaj videolarla Merdan Yanardağ’ı tutuklayan AKP iktidarı keyfi uygulamalarına bir yenisini daha eklemiş, yargıyı bir sopa olarak kullanmaktan yine çekinmemiştir.” denildi.

“Merdan Yanardağ’ın tutuklanması basına yönelik bir gözdağı olduğu gibi ifade özgürlüğünün de ihlalidir” başlığıyla yayımlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Bir süredir iktidarın hedefinde olan, ‘Suçu ve suçluyu övme’ ve ‘Terör örgütü propagandası yapmak’ gerekçeleriyle hakkında resen soruşturma başlatılan ve dün gözaltına alınan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, sevk edildiği mahkemece tutuklandı.
FETÖ benzeri yöntemler kullanarak montaj videolarla Merdan Yanardağ’ı tutuklayan AKP iktidarı keyfi uygulamalarına bir yenisini daha eklemiş, yargıyı bir sopa olarak kullanmaktan yine çekinmemiştir.

Merdan Yanardağ’ın tutuklanması basına yönelik bir gözdağı olduğu gibi ifade özgürlüğünün de ihlalidir.

Bu tutuklama kararının karşısında olduğumuzu bildirir ve gerici istibdat rejimine karşı mücadele eden tüm yurttaşlarımıza dayanışma duygularımızı iletiriz.”