TKH: Sivas Katliamı'nı unutmadık, unutturmayacağız!

"Bugün ülkemiz tarikatların, cemaatlerin ve gericilerin cirit attığı bir yer haline gelmiştir. Türkiye tarihinin neredeyse en sağ bileşimli Meclis'i kurulmuştur. Aydınlık düşünceye savaş açan ve Sivas katliamına imza atanlar ile onların izinden gidenler laiklikle büyük bir hesaplaşma içerisinde olmaya devam edeceklerdir."

TKH: Sivas Katliamı'nı unutmadık, unutturmayacağız!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Sivas Katliamı’nın 30 yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yayımlayarak, eylem çağrısında bulundu. Açıklamada “Gericiliğe karşı durmaktan taviz vermiyoruz. 2 Temmuz 2023 Pazar günü saat 14:00’da Sivas katliamında yaşamını yitirenleri anmak ve ‘Laiklikten vazgeçmiyoruz’ demek için Şişli Meydanı’nda buluşuyoruz.” denildi.

“Sivas katliamını unutmadık, unutturmayacağız!” başlığıyla yayımlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Sivas’ta, günlerce önceden başlayan provokasyonlar sonrasında gerçekleşen gerici bir kalkışmayla, 35 aydın ve yurttaşımız dünyanın gözleri önünde yakılarak katledildi. 30 yıl önce yakın tarihimizin en büyük katliamı yaşandı, yobazlar Madımak Oteli’ni tekbirler ve sevinç çığlıklarıyla ateşe verdi.

Sevinç çığlıkları atan bu zihniyet ile bugün memleketimizi sarıp sarmalamış olan karanlığın siyasal ilişkisi gün gibi ortadadır.

Bakan ve milletvekili koltuklarında gericiliğin temsilcileri olarak karşımıza çıkan ve katliamcı yobazların avukatlığını üstlenen AKP kurucularını unutmadık. Unutturmayacağız!

Bugün ülkemiz tarikatların, cemaatlerin ve gericilerin cirit attığı bir yer haline gelmiştir. Türkiye tarihinin neredeyse en sağ bileşimli Meclis’i kurulmuştur. Aydınlık düşünceye savaş açan ve Sivas katliamına imza atanlar ile onların izinden gidenler laiklikle büyük bir hesaplaşma içerisinde olmaya devam edeceklerdir.

Gericiliğe karşı durmaktan taviz vermiyoruz. 2 Temmuz 2023 Pazar günü saat 14:00’da Sivas katliamında yaşamını yitirenleri anmak ve “Laiklikten vazgeçmiyoruz” demek için Şişli Meydanı’nda buluşuyoruz.

Tüm emekçileri, ilericileri ve yurtseverleri bu sese güç vermeye davet ediyoruz.”