Reklam
Kategoriler: Sol Şerit

TKH’den ‘yeni yıl’ mesajı: Bu düzeni emekçiler, ilericiler, yurtseverler, gençler değiştirecektir!

Reklam

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) yeni yıl dolayısı ile bir açıklama yayımladı. Açıklamada gerici-faşist iktidarın 2024’te yeni Anayasa yapmayı önüne koyarak istibdat rejimini tescillemek istediği vurgulanırken “2024 yılı işçi sınıfının mücadele yılı olacaktır. Bu düzenin krizi çözme, halkı göstermelik de olsa refaha kavuşturma şansı bulunmuyor. O yüzden işçilerin, emekçilerin mücadelesi ve ayağa kalkması bu düzeni sarsacaktır” denildi.

“Bu düzeni emekçiler, ilericiler, yurtseverler, gençler değiştirecektir!” başlığıyla yayımlanan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Selam olsun dünyanın ve Türkiye’nin aydınlık geleceğine!

2023’ü geride bırakıyoruz.

2024 yılında emek, laiklik, bağımsızlık ve sosyalizm mücadelesinin bayrağının daha da yükseltilmesinin gerekliliği geçtiğimiz seneden çıkartılan en temel derstir.

Sermaye sınıfı 2023’ü artan kâr oranları ve milyar dolarlık servetleri ile kapatıyor.

Ülkemizdeki gerici iktidar laikliği ortadan kaldırmak için canla başla çalışmaya devam ediyor.

Türkiye dışarıdan gelecek sıcak paraya bağımlı ekonomisi ile emekçilerin enflasyon ve kriz dişlileri arasına sıkıştırıldığı bir ülke halinde.

2023 seçimleri ile daha da azgınlaşan karşı-devrim cephesi, karşısında kimsenin duramayacağını düşünüyor.

Gerici-faşist iktidar 2024’te yeni Anayasa yapmayı önüne koyarak istibdat rejimini tescillemek istiyor.

Düzen muhalefetinin ise sınırlarının ne olduğu artık tamamen ortaya çıkmış durumdadır. NATO’cudan daha NATO’cu, piyasacı kadar piyasacı olan ve laiklik düşmanlarına karşı laikliğe sadece kağıt üzerinde sahip çıkan bir anlayışın ülkeyi düze çıkarma imkanı bulunmuyor.

Halkımıza açık bir şekilde sesleniyoruz.

2024 yılı işçi sınıfının mücadele yılı olacaktır. Bu düzenin krizi çözme, halkı göstermelik de olsa refaha kavuşturma şansı bulunmuyor. O yüzden işçilerin, emekçilerin mücadelesi ve ayağa kalkması bu düzeni sarsacaktır.

2024 yılı laikliğin kazanılacağı bir yıl olacaktır. Türkiye’de tarikatlar, cemaatler ve gericiler azgın olabilirler ancak azınlıktadırlar. Çoğunluk olan Türkiye’nin ilericileri ve laiklik bilincine sahip olan kesimlerdir. Bu güce güveniyoruz ve boyun eğmeyeceğini biliyoruz.

2024 yılı yurtseverlerin mücadelesinin yükseleceği bir yıl olacaktır. Düzen cephesindeki tüm güçler emperyalizmle içli dışlı olsunlar. Bu işbirlikçi düzen onların, bu memleket ise bizimdir.

2024 yılı ülkemiz gençliğinin tüm bu karanlığı yırttığı ve Türkiye’nin geleceği için sözünü daha güçlü söyleyeceği bir yıl olacaktır. Ülkemiz gençliği, kendilerine dayatılan geleceksizlik ile yurt dışında “göçmen işçi” olma ikilemine mahkûm olmadığını ortaya koyma iradesine sahiptir.

Tüm bu tablo içerisinde Partimiz Türkiye Komünist Hareketi, 2024 yılında emeğin, laikliğin, bağımsızlığın, sosyalizmin bayrağını; emekçilerin kurtuluşunun adı olan orak çekiçli bayrağı Türkiye’nin dört bir tarafında daha da yükseltecektir.

Bu düşüncelerle yeni bir mücadele yılına merhaba diyor ve tüm emekçi halkımızın, AKP karanlığına direnenlerin, sömürüye boyun eğmeyenlerin, laiklik, bağımsızlık ve sosyalizm mücadelesinde taş üstüne taş koyanların yeni yılını kutluyoruz.

2024 vesilesiyle bir kere daha:

Selam olsun dünyanın ve Türkiye’nin aydınlık geleceğine!”

Reklam

Önceki Haberler

Ayhan Bora Kaplan davası: Sanık avukatları gazetecileri hedef aldı

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin 20'si tutuklu 61 kişi hakkında Ankara 32. Ağır Ceza…

20 Mayıs 2024 16:06

Erdoğan’dan Kobani Davası’na dair açıklama: Memnuniyet duyuyoruz

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kobani Davası hakkında yaptığı açıklamada mahkemenin verdiği karardan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

20 Mayıs 2024 16:01

Helikopter kazasında ölen Reisi’nin cenazesi Tebriz’e nakledildi

İran'da helikopter kazasında hayatını kaybedenlerin cenazeleri kaza mahallinden alınarak Tebriz'e intikal ettirildi. İran Cumhurbaşkanı Reisi…

20 Mayıs 2024 15:56

TKH Gençliği ve Sosyalist Liseliler Laiklik Özgürlüktür’ etkinliğinde buluştu!

TKH Gençliği aylardır yürüttüğü "Laiklik Özgürlüktür" kampanyasının buluşmasını gerçekleştirdi. İstanbul, Ankara, İzmir ve Edirne'de gençler…

20 Mayıs 2024 14:54

Mehmet Şimşek açıkladı: Kirada yüzde 25 sınırı kalkıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kirada yüzde 25'lik artış sınırının devam etmesi için "bir…

20 Mayıs 2024 12:25

Çorlu Tren Katliamı davasında gerekçeli karar açıklandı

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 2018’de meydana gelen ve 7’si çocuk 25 kişinin hayatını kaybettiği, 328 kişinin…

20 Mayıs 2024 12:18
Reklam