Trabzon'da su baskını ve heyelan

Sürmene'de 8 mahallede heyelanlar meydana geldi ve bir bina devrildi. Tonya ilçesinde ise bir ahıra yıldırım isabet etti, hayvanlardan biri öldü. Toplamda 19 mahallede su baskını ve heyelan yaşandı, bazı istinat duvarlarında hasar meydana geldi.

Trabzon'da su baskını ve heyelan

Trabzon’un Sürmene, Arsin, Araklı ve Of ilçelerinde dün etkili olan sağanak yağış sonrası taşkınlar ve heyelanlar yaşandı. Dere ve ırmaklar taşarken, bazı bölgelerde su birikintileri oluştu. Sürmene ilçesinde bir çay ocağı heyelan nedeniyle yıkıldı ve 16 kişi tahliye edildi. 11 mahalle yolunun kapanmasıyla birlikte birçok araç hasar gördü. Su basan iş yerlerinde hasar tespit çalışmaları başlatıldı.

Sürmene’de 8 mahallede heyelanlar meydana geldi ve bir bina devrildi. Tonya ilçesinde ise bir ahıra yıldırım isabet etti, hayvanlardan biri öldü. Toplamda 19 mahallede su baskını ve heyelan yaşandı, bazı istinat duvarlarında hasar meydana geldi.

AFAD, DSİ, Karayolları ve belediye ekipleri bölgede 118 personel, 38 iş makinesi ve 10 araçla kapalı yol açma, onarım ve temizlik çalışmalarını sürdürüyor.