Trump: Ortadoğu'daki karışıklığın sebebi ABD'nin hatasıdır

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Ortadoğu ve Ukrayna’daki çatışmaların ABD’nin yaptığı hatalar nedeniyle kontrolden çıktığını belirtti.

Trump: Ortadoğu'daki karışıklığın sebebi ABD'nin hatasıdır

Kurucusu olduğu sosyal medya platformu Truth Social’daki sayfasından paylaşımda bulunan Eski ABD Başkanı Donald Trump, Ortadoğu’daki durumun ABD’nin hatası nedeniyle kontrolden çıktığına ve şimdi de felakete dönüşme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu ifade etti.

“ABD, Ortadoğu’nun tamamen kontrolden çıkmasına izin verdi. Gerçekten kötü şeyler oluyor ve bunların tamamını durdurmak elimizde. Güçlü ve titiz bir şekilde işe girişilmez ise bir felaket gerçekleşebilir” diye yazan Trump, bu ifadenin aynı zamanda (‘hatta belki de daha büyük ölçüde’) Ukrayna’daki çatışma için de geçerli olduğunu sözlerine ekledi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde (BMGK) Gazze’de acilen insani ateşkes istenen karar tasarısını veto ederek Gazze’de ateşkesin sağlanamamasında büyük rol oynayan ABD’nin Ortadoğu politikası, bölge ülkeleri tarafından giderek tepkiye neden oluyor.

Washington’un ABD’nin Ortadoğu’daki kalesi olarak gördüğü İsrail’e desteği devam ederken, aynı zamanda İsrail-Filistin çatışmasının bölgelere yayıldığı da kaydediliyor.

ABD’nin Irak ve Suriye’deki askeri üsleri bölgesel güçler tarafından hedef alınmaya devam ederken, Washington’un Ukrayna ve Gazze’de ateşkesi göz ardı eden eylemleri sonrası Ortadoğu ülkelerinin ABD’ye saygı duymayı bıraktığı da gözlemleniyor.