TÜGVA gerçek yüzünü gösterdi: "Müslüman Türkiye Cumhuriyeti"ni ilan ettiler!

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın vakfı TÜGVA'dan Kadir Has Üniversitesi'nde yaşanan olayla ilgili yapılan açıklamada skandal ifadeler kullanıldı. Açıklamada yer alan "Müslüman Türkiye Cumhuriyeti" ifadeleri tepki topluyor.  

TÜGVA gerçek yüzünü gösterdi:

Geçen günlerde Kadir Has Üniversitesi’nde yaşanan bir tartışma sosyal medyaya yansıdı.

Bir öğrencinin telefon kamerasıyla çekilen görüntülerde, ayakkabılık yerine kendi odasının önüne ayakkabıların bırakıldığı öğrenilen akademisyen durumdan rahatsız olduğunu söyleyerek “Kapımın önünde 18 tane ayakkabı görmek zorunda değilim.” dedi.

Akademisyen, “Burası sadece sizin ibadethaneniz değil, burası benim de ibadethanem. Burası mescit değil” diyerek alanın herkesin kullanımına açık bir yer olduğunu vurguladı.

Namaz vaktinin yaklaştığını ve zaman kaybettiklerini belirten öğrencilere karşı, akademisyen “Burası benim de okulum, ayakkabılarınızı burada çıkaramazsınız. Ayakkabılarınızı ibadethanenin içindeki ayakkabılığa koymalısınız.” ifadelerini kullandı. Olayın geçtiği mekanın Kadir Has Üniversitesi tarafından Balat kampüsü içerisinde “ibadethane” olarak tanımlanan bir yer olduğu ve geçtiğimiz yıl açıldığı öğrenildi.

ERDOĞAN’IN BAŞDANIŞMANI HEDEF GÖSTERDİ

Sosyal medyada paylaşılan görüntüler üzerinde söz konusu videoyu sosyal medya hesabından alıntılayan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başdanışmanı Oktay Saral, akademisyeni hedef aldı.

Saral şu ifadeleri kullandı:

“Gençler; İslam ‘komşuluk hakkını’ da gözetir. Müslüman örnek olmak zorundadır. Önce bu hakkı gözeterek ayakkabıları ayakkabılığa koymalısınız. Makul bir sebepten kullanamıyorsanız o ayrı…

Ve eğitimi yalnız teoride almış, ahlakı geçtim, etik değerlerden de yoksun hanımefendi; bu davranışınızla, İslama ve Müslümanlığa olan tahammülsüzlüğünüzü gösteriyorsunuz. 28 Şubat zihniyetinin günümüz hali bu. Mescid mi ibadethane mi diye bir şeyler zırvalamışsınız. Müslümanların da ibadet ettiği alana, tüm ikazlara rağmen ayakkabılar ile girmek anca sizin gibi İslamofobiklerin yapacağı bir davranıştır.

Üniversitelerimizin bir an önce bu problemli zihniyetlerden temizlenmesi gerekir.”

TÜGVA’DAN SKANDAL AÇIKLAMA

Kadir Has Üniversitesi’nde yaşanan olay sonrasında AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın vakfı TÜGVA’dan yapılan açıklamada skandal ifadeler kullanıldı.

Yapılan açıklamada her zaman olduğu gibi mağduru oynarlarken skandal ifadeler kullanıldı. Açıklamada yer alan  “Müslüman Türkiye Cumhuriyeti” ifadeleri büyük tepki topladı.

ÜNİVERSİTE SORUŞTURMA BAŞLATTI

Kadir Has Üniversitesi, görüntülere dair inceleme başlatıldığını duyurdu.