Türkiye'de her dört çocuktan biri yoksulluk çekiyor

UNICEF’in “Zenginliğin Ortasında Çocuk Yoksulluğu” araştırmasına göre, Türkiye çocuk yoksulluğunda AB ve OECD ülkeleri arasında Kolombiya’dan sonra ikinci sırada yer aldı. Rapora göre, ülkedeki çocuk yoksulluğu arttı.

Türkiye'de her dört çocuktan biri yoksulluk çekiyor

UNICEF’in 39 ülkede yaptığı çalışmaya göre 69 milyondan fazla çocuk yoksulluk içinde yaşıyor. Rapora göre, Kolombiya’dan sonra 2’inci sırada yer alan Türkiye’de her 4 çocuktan biri yoksul.

UTANÇ TABLOSU

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Avrupa Birliği (AB) ve Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’nün (OECD) yüksek gelirli ve üst orta gelirli ülkelerde çocuk yoksulluğunu inceleyerek “Zenginliğin Ortasında Çocuk Yoksulluğu” başlıklı bir rapor hazırladı. Rapora göre 69 milyondan fazla çocuk yoksulluk içinde yaşıyor. Türkiye çocuk yoksulluğunda AB ve OECD ülkeleri arasında Kolombiya’dan sonra ikinci sırada yer aldı. Verilere göre Türkiye, Bulgaristan, Kolombiya, İtalya, Meksika, Romanya, İspanya ve ABD’de her 4 çocuktan 1’i yoksulluk içinde yaşıyor. Danimarka, Finlandiya ve Slovenya’da yaklaşık 10 çocuktan 1’i yoksulluk içinde yaşıyor. Rapora göre, Avrupa Birliği ve OECD’nin 40 ülkesinde yoksulluk içinde yaşayan çocukların yüzdesi, yaklaşık yedi yıllık bir süre içinde yaklaşık yüzde 8 oranında düştü.