Twitter 'devlet medyası' etiketini kaldırdı

Twitter, medya hesaplarından 'devlet tarafından kontrol edilen medya' etiketini kaldırdı.

Twitter 'devlet medyası' etiketini kaldırdı

Twitter, sosyal ağdaki medya kuruluşlarına bağlı hesaplarından ‘hükümet bağlantılı’ ve ‘devlet tarafından finanse edilen ya da kontrol edilen’ ibaresini kaldırdı. Sputnik, Ria Novosti ve Russia Today’in de aralarında çoğunlukla Rus ve Çin merkezli hesaplarını hedef alan bu uygulamadan geri adım atılmış oldu. Ayrıca Kanadalı CBC kanalı ve Yeni Zelandalı RNZ radyosu gibi kuruluşların etiketleri de kaldırıldı.

Twitter yönetimi, 2020’de devlet yetkililerinin kontrolünde olduğuna ‘karar verdiği’ medya kuruluşlarının sosyal medya hesaplarının yanı sıra BM Güvenlik Konseyi daimi üyelerinin yetkililerinin, dışişleri bakanlarının, resmi temsilciliklerin ve diplomatların da dahil olmak üzere önemli hükümet yetkililerinin hesaplarını etiketleme politikası yürütüyordu.

2021’in ilk çeyreğinde Twitter yönetiminin sanatçıların ve medya çalışanlarının kişisel hesaplarını ‘Rus Devletine bağlı medya’ olarak işeretlemesi oldukça tepki çekmişti. Türk gazetecileri de hedef alan bu uygulamaya, meslek kuruluşları da sert tepki göstermişti.