Yeni Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkçe Olimpiyatları'na katılmıştı

Tunç, 2013 yılında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin 'Ergenekon örgütü' ile ilgili açıklamasını duyurarak sosyal medya hesabından paylaşım yapmış ve "Ergenekon’u ‘Hükümeti şiddet yoluyla devirmek isteyen bir terör örgütü’ olarak tanımlayan AİHM kararı da mı gayrimeşru?" ifadelerini kullanmıştı.

Yeni Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkçe Olimpiyatları'na katılmıştı

Yeni kabinede Adalet Bakanı olan atanan Yılmaz Tunç’un Gülen Cemaati’nin organize ettiği Türkçe Olimpiyatları’na katıldığı ortaya çıktı.

Tunç, Birleşik Arap Emirlikleri’ni “FETÖ finansörü” olmakla suçlayan eski AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan’ın ‘istifası’nın ardından aynı göreve getirilmişti.

Yılmaz Tunç, 2013 yılında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin ‘Ergenekon örgütü’ ile ilgili açıklamasını duyurarak sosyal medya hesabından paylaşım yapmış ve “Ergenekon’u ‘Hükümeti şiddet yoluyla devirmek isteyen bir terör örgütü’ olarak tanımlayan AİHM kararı da mı gayrimeşru?” ifadelerini kullanmıştı.

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı olduğu dönemde Tunç’un yargıyı Fethullahçılara bıraktığı yasa tasarısına imza atan milletvekillerinden biri olduğunu söyleyen gazeteci Barış Pehlivan şunları söyledi:

“HSK’nın Türkiye Yargısını, Fethullahçılar’ın ele geçirdiği HSK’daki dönüşümü var ya o HSK teklifini hazırlayanlardan birisidir. Yani Türk yargısını Fethullahçılara teslim edilmesi için imza atan çabalayan milletvekillerinden birisidir” dedi.