Yunanistan Komünist Partisi'nden Filistin açıklaması

Yunanistan Komünist Partisi, İsrail'in Gazze'ye yönelik başlattığı saldırılar sonrası yaptığı açıklamada "İsrail Devleti şu anda akıl almaz bir vahşete imza atıyor. Aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun da bulunduğu yüzlerce kişinin ölümüne yol açtığı bildirilen Gazze'deki bir hastanenin bombalanması, herhangi bir suç karşısında tereddüt etmediklerini göstermektedir" dedi.

Yunanistan Komünist Partisi'nden Filistin açıklaması

Yunanistan Komünist Partisi (KKE) İsrail’in Gazze’ye yönelik insanlık dışı saldırıları sonrasında bir açıklama yayımladı.

Yapılan açıklamada “İsrail’in “meşru müdafaa hakkı” konusundaki tarih dışı tutumuyla, Filistin mücadelesini ilk andan itibaren kınamakta acele eden partilerle birlikte bu suçları örtbas etmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Yunanistan Komünist Partisi’nden yapılan açıklama şu şekilde:

İsrail Devleti şu anda akıl almaz bir vahşete imza atıyor. Aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun da bulunduğu yüzlerce kişinin ölümüne yol açtığı bildirilen Gazze’deki bir hastanenin bombalanması, herhangi bir suç karşısında tereddüt etmediklerini göstermektedir.

Miçotakis ve Yeni Demokrasi hükümeti, İsrail’in “meşru müdafaa hakkı” konusundaki tarih dışı tutumuyla, Filistin mücadelesini ilk andan itibaren kınamakta acele eden partilerle birlikte bu suçları örtbas etmektedir. Sayın Miçotakis İsrail’i ziyaret etmemeli ve katil Netanyahu hükümetiyle hiçbir temasta bulunmamalıdır. Bu, Yunan halkının cezalandıracağı suç ortaklığı olacaktır.

İşlenen suçların kınanması ve Filistin halkıyla dayanışma, yarın sendikalar ve diğer kitle örgütleri tarafından Sintagma’da düzenlenecek mitinge kitlesel katılımla ifade edilmelidir.

Filistin için özgürlük!