Yunanistan'da PAME ve sendikalardan Filistin'le büyük dayanışma eylemi

Yunanistan'ın başkenti Atina'da Filistin'le dayanışma için dev bir gösteri düzenlendi.

Yunanistan'da PAME ve sendikalardan Filistin'le büyük dayanışma eylemi

Dün akşam Yunanistan’ın başkenti Atina’da, Tüm İşçilerin Militan Cephesi (PAME)’nin düzenlediği ve binlerce kişinin katıldığı Filistin halkıyla dayanışma eylemi düzenlendi. Eyleme katılanlar, “Filistin’e Özgürlük” ve “Tarih Filistin’den yana özgürlükten yana” sloganlarıyla yürüdü ve sonrasında Sintagma Meydanı’nda miting düzenlendi.

İSRAİL BÜYÜKELÇİLİĞİ ÖNÜNDE EYLEM

Miting sonrasında Sintagma’dan başlayan dev yürüyüş, AB ofisleri ve ABD Büyükelçiliği’nin önünden geçtikten sonra, İsrail barbarlığını kınayan sloganlar eşliğinde İsrail Büyükelçiliği’nde son buldu. İsrail Büyükelçiliği’ne ulaşan dev gösterici seli, Filistin halkının mücadelesine kararlı bir dayanışma ve destek mesajı gönderdi.

Binlerce gösterici İsrail Büyükelçiliği önündeki Filistinliler tarafından alkışlarla ve “Filistin’e Özgürlük” sloganıyla karşılandı.

“Bu suçun altında NATO, AB ve İsraillilerin imzası var”, “Gazze’nin enkazında, kıskacın sıkılaştığı yerde, kahraman halk başını kaldırıyor”, “Halkların mücadelesiyle dayanışma, kahrolsun emperyalistlerin yeni düzeni” ve “Halk terörist değildir, emperyalizme teslimiyet yok” İsrail Büyükelçiliği önünde atılan sloganlardan bazılarıydı.

“TARİH FİLİSTİN’İN ÖZGÜRLÜĞÜNDEN YANADIR”

ABD Büyükelçiliği önündeki dev yürüyüşte atılan sloganlardan bazıları şunlardı: “Hiçbir halk terörist değildir, emperyalizme boyun eğmeyiz”, “Filistin’e özgürlük” ve “Tarih Filistin’in özgürlüğünden yanadır”.

Binlerce insan, mücadele eden Filistin halkını ve onların mücadelesini destekleyenleri “terörist”, İsrail’in tüm halklara karşı uyguladığı terörü de “meşru müdafaa hakkı” olarak sunan kirli propagandaya karşı çıktı.

İşçi sendikaları, serbest meslek ve emeklilik örgütleri, OGE ve öğrenciler, Filistin halkına yönelik katliamın derhal durdurulması, “Filistin’e Özgürlük” talebiyle Yunanistan’ın diğer şehirlerinde ve Atina’da yürüyüş ve mitinge katıldılar.

YKP MK GENEL SEKRETERİ KUTSUMBAS: FİLİSTİN HALKIYLA DAYANIŞMA İÇİN BURADAYIZ

Eyleme katılan Yunanistan Komünist Partisi Merkez Komitesi Genel Sekreteri Dimitris Koutsoumbas da katıldı ve yaptığı açıklamalarda şunları söyledi:

“İsrail devletinin ve hükümetinin sivilleri öldürülmesi, Filistin topraklarının işgali, işgal, ablukalar, yerleşimler gibi öldürücü politikaları nedeniyle onlarca yıldır acı çeken Filistin halkıyla dayanışmamızı ifade etmek için buradayız.

Aynı zamanda bizzat İsrail devletinden, onları savaşa ve diğer halklara karşı çatışmalara gönderen, onları hem fail hem de mağdur haline getiren gerici Netanyahu hükümetinden acı çeken İsrail halkıyla dayanışmamızı ifade ediyoruz.

Diğer muhalefet partilerinin hoşgörüsüyle birlikte Yunan hükümetinin çok büyük cezai sorumlulukları var. Burada ve şimdi, ‘Psara’ firkateyninin veya Orta Doğu bölgesinde sahip olduğumuz diğer askeri araçların geri çekilmesini talep ediyoruz. Sınırların dışına askeri güç konuşlandırılmamalı. Yunanistan’daki ölüm üsleri kapatılmalı. Ülkemiz Ortadoğu’daki bu katliama ortak olmasın çünkü bunun bedelini eninde sonunda Yunan halkı ödeyecek. Filistin’de özgürlük talep ediyoruz, istiyoruz. İsrail’in işgal birliklerini Filistin topraklarından çekmelidir. 1967 sınırlarında, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devleti kurulmalıdır.

Toplantıda İnşaatçılar Federasyonu Sekreteri Valsamos Syrigos ve Filistin’in Yunanistan Büyükelçisi Youssef Dorkhom da konuşma yaptı.

Kaynak: 902.gr