Yurttaş daha da fakirleşti, Mehmet Şimşek 'sabır' istedi

Bakan Mehmet Şimşek, ekonomide yaşanan gelişmelere ilişkin plan ve program dahilinde hedeflerine ulaşacaklarını öne sürerek "Ancak biraz sabır ve zamana ihtiyacımız var" dedi.

Yurttaş daha da fakirleşti, Mehmet Şimşek 'sabır' istedi

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanan Mehmet Şimşek, Türk Lirası’nın dolar ve euro karşısında büyük değer kayıpları yaşadığı bugün, akşam saatlerinde bir açıklama yaptı.

Sosyal medya hesabı üzerinden İngilizce ve Türkçe mesaj paylaşan Şimşek, “Biraz sabır ve zamana ihtiyacımız var” dedi.

Şimşek’in paylaşımları şöyle:

“Hazine ve Maliye Bakanı olmanın onur ve şerefini yaşadım. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a halkımıza hizmet etme sorumluluğunu bu kapasitede teslim ettiği için minnettarım.

Bize daha kalkınan ve dirençli bir Türkiye yaratmak için yol gösteren prensiplerimiz, şeffaflık, hesap verilebilirlik ve öngörülebilirlik olacak.

İç ve dış zorlukları aşmaya çalışırken, öngörülebilirliğimizi artırabilmek için kural temelli politika yapımına bağlılığımızın güvencesini veriyoruz.

Kolay çözümler ya da hızlı sonuç verecek yöntemler bunun için bulunmuyor. Ama bizim tecrübemiz, bilgimiz ve görevimize bağlılığımız potansiyel zorlukları aşmamıza yardım edecektir.

Önceliğimiz ekibimizi güçlendirmek ve güvenilir bir program dizayn etmektir.”