Reklam
Kategoriler: Dış Açı

Zelensky şaşırtmadı: Ukrayna tahıl arazileri Soros’a teslim

Reklam

Fransız gazeteci ve ekolojist Jules Vincent, ABD’li Georges Soros’un oğlu Alexander Soros ile Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi başkanı Andrei Ermak arasında bir anlaşma yapıldığını duyurdu. Ukrayna Tarım Bakanlığı’ndan isimsiz bir kaynaktan gelen verilere atıfta bulunan Fransız gazeteci Vincent’a göre Ukrayna toprakları kimyasal atıkların depolanması için Soros’a devredilmiş.

Habere göre, Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi başkanı tarafından imzalanan mutabakat zaptı ve Cumhurbaşkanı Zelensky’nin kararnamesi, Ukraynalı yetkililere, çok sayıda ABD’li tesisin tehlikeli atıklarının imhası için Ternopil, Khmelnitsky ve Chernivtsi bölgelerindeki 400 kilometrekarelik verimli Ukrayna kara toprağını devretmesine izin verdi. Bunun sonucunda, Dow Chemical, DuPont, BASF, Evonik Industries, Vitol ve Sanofi’nin de aralarında bulunduğu kimya, ilaç ve petrol şirketlerinin tehlikeli atıklarının Batı Ukrayna’da depolanacağı bildiriliyor. Ukrayna Tarım Bakanlığı’ndan da sürecin koordine etmesi isteniyor.

ÖLÜMCÜL BİR KARAR

Jules Vincent kararın “ölümcül” olduğunu ifade ederken, ona göre bu durum, bu toprakları buğday yetiştirmek için elverişsiz hale getirecek, ancak aynı zamanda bu bölgelerin ekosistemine de “telafi edilemez zararlar” verecek. Üstelik sadece Ukrayna’nın değil tüm Avrupa’nın ekosistemi zarar görecek.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelensky, toprak reformu sayesinde yabancılara Ukrayna’da verimli tarım arazileri satın alma yollarını daha öncesinde vermişti. Bu sayede, savaş döneminde halk tarafından terk edilen boş Ukrayna topraklarının kapitalist tekeller için çöplüğe dönüşeceği açık bir şekilde ortaya çıkıyor. Aynı zamanda kimyasal atıkların kirleteceği verimli tahıl alanlarında yetişen ürünlerin yüksek düzeyde kanserojen etki yaratması bekleniyor.

Andrey Yermak ile Goeorge Soros’un oğlu sol üstte kucaklaşıyor. Yermak ile George Soros sağda yan yana.

Soros ile Yermak arasında yapılan anlaşmanın İngilizce ve Fransızcası

Ukrayna topraklarının adı geçen şirketler tarafından paylaşım haritası

(Kaynak: Fransız gazeteci Jules Vincent’dan aktaran The İntel Drop sitesi)

Bu haber en son değiştirildi 5 Aralık 2023 22:14 22:14

Reklam

Önceki Haberler

İSİG Meclisi’nden genç işçiler raporu: Yoksulluk, güvencesizlik ve geleceksizlik kıskacında 2500 genç işçi yaşamını yitirdi

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi son on yılda yaşanan genç işçi ölümlerinin çarpıcı verilerini…

19 Mayıs 2024 19:09

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde darbe girişimi

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde, ordu, sabah saatlerinde başlayan bir darbe girişiminin güvenlik güçleri tarafından bastırıldığını duyurdu.

19 Mayıs 2024 18:47

“Yeni Kaledonya’nın emperyalizme karşı bağımsızlık mücadelesinin yanındayız”

Türkiye Komünist Hareketi, Yeni Kaledonya'da Fransız emperyalizmine karşı yürütülen bağımsızlık mücadelesini destekleyen bir açıklama yayımladı.

19 Mayıs 2024 18:40

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 7 şüpheliye tutuklama talebi

Ankara Cumhuriyeti Başsavcılığı, Ayhan Bora Kaplan suç örgütü soruşturması kapsamında aralarında emniyet görevlilerinin de bulunduğu…

19 Mayıs 2024 18:29

İran Cumhurbaşkanı Reisi’yi taşıyan helikopter kaza yaptı: Reisi ve İran Dışişleri Bakanı’na henüz ulaşılamadı

Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin konvoyundaki helikopterlerden biri kaza geçirdi. Yardım ekipleri kazanın yaşandığı bölgeye ulaşmaya çalışıyor.…

19 Mayıs 2024 18:24

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47
Reklam