Zonguldak'ta Afgan işçiyi öldürüp yakanlar kaçak maden ocağının sahipleri çıktı!

Zonguldak Merkez'de yol kenarındaki ormanlık alanda üzerine benzin dökülerek yakılmış olarak bulunan cesedin kaçak maden ocağında çalışan Afganistan uyruklu Vezir Mohammad Nourtani’ye (50) ait olduğunun ortaya çıkmasının yankıları sürüyor.

Zonguldak'ta Afgan işçiyi öldürüp yakanlar kaçak maden ocağının sahipleri çıktı!

Dün Zonguldak’ta yanmış cesedi bulunan kişinin maden ocağında çalışan Afganistanlı bir işçi olduğu ortaya çıkmıştır. Bugün ise Afganistan uyruklu Vezir Mohammad Nourtani’nin Enver Gideroğlu’nun sahibi olduğu kaçak kömür ocağında 3 Afganistan uyruklu işçi ile birlikte 3 haftadır çalıştıkları ortaya çıktı. Yapılan otopside vücudunda çok sayıda kırık tespit edilen Afganistan uyruklu Vezir Mohammad Nourtani’nin maden ocağında meydana gelen kazada hayatını kaybettiği tespit edildi.

KAÇAK MADEN OCAĞI SAHİBİ CESEDİ YAKMIŞ

İşçinin ölümü üzerine, kaçak maden ocağının sahibi Enver Gideroğlu, Afganistan uyruklu Vezir Mohammad Nourtani’yi ormanlık alana götürüp üzerine benzin döküp yaktı. Jandarma Enver Gideroğlu ve ona yardım ettiği iddia edilen 5 kişiyi gözaltına aldı.

NE OLMUŞTU?

Zonguldak’ta yol kenarındaki ormanda benzin dökülerek yanmış bulunan cesedin, bölgedeki kaçak işletilen bir maden ocağında çalışan Afganistan uyruklu Vezir Mohammad Nourtani’ye (50) ait olduğu belirlendi. Otopside 9 Kasım’da öldüğü anlaşılan Nourtani’nin cesedinin, bulunduğu yere taşındığı tespit edildi. Olayla ilgili madenin sahibinin de aralarında olduğu 6 kişi gözaltına alındı.

Olay, 10 Kasım’da Kırat Mahallesi Koca Osman Sokak’ta meydana geldi. Yoldan geçenler, yandaki ormanda yanmış cesedi fark edip, ihbarda bulundu. Bunun üzerine bölgeye jandarma, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler bölgede delil niteliği taşıyan unsurları topladı, toprak zemindeki ayak izlerini de incelenip, kalıbını çıkardı. Benzin dökülerek yakıldığı belirlenen ceset, otopsi için Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

AİLESİ KAYIP BAŞVURUSUNDA BULUNMUŞ

Kayıp başvurularını inceleyen ekipler, cesedin, kaçak olarak işletilen maden ocağında çalışan 3 çocuk babası Afganistan uyruklu Vezir Mohammad Nourtani’ye ait olduğunu belirledi. Nourtani’nin ailesinin kendisinden haber alamadığı için cesedin bulunduğu gün kayıp başvurusunda bulunduğu öğrenildi.

MADEN OCAĞINDA HAREKETSİZ GÖRÜLMÜŞ

Yapılan otopside, Nourtani’nin 9 Kasım’da öldüğü tespit edildi. Nourtani’nin cesedinin olay yerine sonradan getirildiği saptandı. Soruşturmada ifadesi alınan tanıklardan birinin Nourtani’yi kaçak maden ocağında hareketsiz gördüğünü söylediği belirtildi.

Gazete Duvar’dan Mustafa Özdemir‘in haberinde, Jandarma kaynaklarından edinilen bilgiye göre cinayet zanlıları ifadelerinde maden ocağında baygın buldukları Afgan madenciyi darp ederek öldürdüklerini ve sonra da yaktıklarını söyledikleri yer alıyor. Jandarma gözaltına aldığı 6 kişinin sorgusu sonucunda olayı aydınlatacak ipuçlarına ulaştı ve gözaltındakilerden Serkan Kayabaş, üç çocuk babası Vezir Mohammed Nortan’ı yerde yatarken gördüğünü ve hemen ocak sahipleri Enver Gideroğlu ve Hakan Kornoş’a haber verdiğini söyledi.

İŞÇİYE OCAKTA KALP MASAJI YAPMIŞLAR

Derin nefes aldığını gördüğü işçiye bir arkadaşının kalp masajı yaptığını söyleyen Kayabaş, baygın haldeki işçiyi bir vagonun üstüne koyarak hava alması için dışarı çıkardıklarını ifade etti.

O esnada ocak ağzına Mercedes marka aracı ve bir arkadaşı ile birlikte gelen maden sahibi Hakan Kornoş’un kaçak çalıştırdıkları ocağın deşifre olmaması için Vezir Mohammed Nortan’ı önce hastaneye götürmek istemediğini, ancak kendilerinin ısrarı sonucu buna razı olduğunu da ileri süren Kayabaş, Nortan’ı bir battaniye içinde Kornoş’un aracının bagajına koyduklarını anlattı.

MAKTULÜN ELBİSELERİNİ SOBAYA ATIP YAKMIŞLAR

Ocak sahiplerinin kimseye bir şey söylememeleri hususunda kendilerine sıkı tembihte bulunduğunu söyleyen Kayabaş, ifadesinde, yine patronları Kornoş’un talimatıyla Nortan’ın tüm elbiselerini sobaya atarak yaktıklarını da dile getirdi.

KAMERALARIN AÇISINI DA DEĞİŞTİRMİŞLER

Yine ocak sahibinin talimatıyla madenin etrafında bulunan kameraların açısını değiştirdiklerini de itiraf eden Kayabaş, Kornoş’un olan bitenle ilgili bir yerde tek kelime dahi konuşmaları halinde “Sizi bulur vururum” şeklinde tehditler savurarak olay yerinden ayrıldığını da söyledi.

DARP EDEREK ÖLDÜRMÜŞLER

Diğer taraftan jandarma kaynaklarından edinilen bilgiye göre, yapılan tespitte, Nortan’ın beline kadar yanık olduğu, yüzünde darp izi bulunduğu, ağzından kan geldiği, vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar olduğu tespit edildi. Jandarma kaynaklarından edinilen bilgiye göre cinayet zanlıları ifadelerinde baygın haldeki Afgan madenciyi darp ederek öldürdüklerini ve sonra da yaktıklarını söyledi.

OCAK SAHİBİ HAKAN KORNOŞ’ÜN MHP BELDE BAŞKANI OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan ocak sahibi Hakan Kornoş’un MHP Gelik Belde Başkanı olduğu bilgisine de ulaşıldı.