Reklam
Kategoriler: Gündem

AKP’den kredi kartı limitine vergi için yeni öneri

Reklam

AKP yeni seri istişare toplantılarına başladı. İlk toplantı dün Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in katılımıyla Genel Merkezde gerçekleştirildi.

Şimşek, mevcut ekonomi politikasını değerlendirerek, milletvekilleri, MKYK üyeleri ve Genel Merkez yöneticilerinin sorularını cevapladı.

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre, toplantıda AKP’nin Meclis Başkanlığı’na sunduğu ve kamuoyunda büyük eleştirilere neden olan “Savunma Sanayii Destekleme Fonu” da gündeme geldi.

AKP’li vekiller “Böyle bir şeyi neden teklif ettik? Madem teklif ettik, neden erteledik? Olmayan bir paradan pay alınabilir mi? Alınacaksa kıstas 100 bin değil, daha yüksek olması gerekmiyor muydu? 100 bin limiti olan vatandaştan 750 lira alınmasındansa, 1 milyon limiti olan vatandaştan 10 bin lira alınsın ya da kademeli pay alınsın” gibi soru ve öneriler geldi.

“Savunma sanayii için destek paketinin ne kadar elzem olduğunun önümüzdeki iki aylık süreçte vatandaşa anlatılma kararı alındığı” da kaydedildi.

GÖRÜŞMELER ERTELENMİŞTİ

AKP’nin Meclis Başkanlığı’na sunduğu ve kamuoyunda büyük eleştirilere neden olan “Savunma Sanayii Destekleme Fonu” görüşmeleri ertelenmişti.

Yasa teklifine göre, 100 bin TL’lik kredi kartı bulunanlardan yıllık 750 lira savunma sanayi fonu payı alınması öngörülüyordu.

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, “Detaylı inceleme yapacağız. 2025 yılı bütçemizi göreceğiz. Bütçeden sonra üzerinde değerlendireceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız da detaylı, titiz bir inceleme yapılması hususunu bize talimatlandırmıştır” açıklamasını yapmıştı.

Reklam

Önceki Haberler

‘Yenidoğan çetesinin’ çalıştığı özel hastaneler ifşa oldu: Aralarında eski Bakanın hastanesi de var

İstanbul'da, 10 bebeğin ölümüne neden olan 'yenidoğan çetesinin' bebekleri anlaşmalı olarak sevk ettiği 19 özel…

18 Ekim 2024 12:30

Demir çelik fabrikasında patlama: Yaralı işçiler var!

Bartın Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) bir fabrikada meydana gelen parlama sonucu 10 işçi hafif yaralandı.

18 Ekim 2024 12:25

Messi’nin oynadığı reklam filmi meclis gündeminde

Futbolcu Lionel Messi’nin, Ziraat Bankası'nın kartı olan Bankart’ın yeni reklam yüzü olarak seçilmesi Meclis gündemine…

18 Ekim 2024 12:19

Akit yazarı İBB konserleri üzerinden Gezi Direnişi’ni hedef aldı

Yandaş Akit yazarı Refik Tuzcuoğlu bugünkü yazısında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin "kültür belediyeciliği" kapsamında düzenlediği halk…

18 Ekim 2024 12:00

Şenyaşar ailesi davasında tüm sanıklar tahliye edildi

AKP'li İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının 2018'de Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde Şenyaşar ailesine yönelik gerçekleştirdiği…

18 Ekim 2024 11:55

Suriye’nin kuzeyinde cihatçılar birbirine girdi

İsrail’in genişleyen bölgesel saldırılarıyla birlikte Suriye’nin kuzeyi de hareketlendi. Muhalefet içindeki MOSSAD kontrolünde olan gruplar,…

18 Ekim 2024 11:49
Reklam