Reklam
Kategoriler: Gündem

AKP’li Başakşehir Belediyesi 500 milyon TL’lik taşınmazı satışa çıkardı

Reklam

AKP’li İstanbul Başakşehir Belediyesi, adrese teslim kamu ihaleleri, milyarlarca TL’lik taşınmaz satışı ve ek bütçe tartışmalarıyla gündeme geliyor.

Cumhuriyet’ten Cengiz Karagöz’ün haberine göre Başakşehir Belediyesi, Kanal İstanbul güzergahında bulunan Tatarcık Mahallesi’ndeki 125 ada 23 parseldeki 31 bin 754 metrekarelik bir taşınmazı satışa çıkardı. Dört futbol sahası büyüklüğündeki söz konusu arazinin Sazlıbosna Gölü’ne yakınlığı da dikkat çekiyor.

İmar durumu gelişme konut alanı olarak belirtilen söz konusu taşınmazın muhammen bedeli ise 500 milyon TL olarak belirlendi.

“YARI FİYATINA ARSA”

Konuya ilişkin Cumhuriyet’e açıklamalarda bulunan CHP Başakşehir İlçe Başkanı Beyzade Kayabaşı, “Arsa satışları öncesi fiyatlar takdir komisyonları tarafından belirlenir. Ancak belediye tanıdık emlakçılardan aldıkları fiyatla rayiç bedel belirleyip ihaleye çıkıyor.

Kamunun arazilerini haraç mezat satıyorlar. O bölgede başka Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ya da bağımsız kişilerce satılan arazilerin fiyatlarına baktığımızda belediyenin yarı fiyatına arsa sattığını görüyoruz. Kendi arazileri olsa bu kadar ucuza satmazlar. Başakşehir Belediyesi, ihale verdikleri ve kendilerine yakın firmalara bu arsaları peşkeş çekiyor. Bu arazilerin ihalesine yalnızca birkaç şirket giriyor” dedi.

Kanal İstanbul rantının önünü açmak için söz konusu arazilerin satışa çıkarıldığını söyleyen Kayabaşı, “Kanal İstanbul güzergahında konut stoku oluşturmak ve rantının önünü açmak için bu araziler yandaş firmalara satılıyor” ifadelerini kullandı.

Reklam

Önceki Haberler

İstanbul Tabip Odası yönetimine 5 ay hapis cezası verildi

İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu üyeleri, 19 Barış Akademisyeni'ni ihraç eden AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski…

22 Ekim 2024 16:21

Eczacılardan bakanlığa çağrı: Sağlıkta ‘ilaç krizi’ derinleşiyor

Aralarında İstanbul, Ankara, Adana ve Bursa'nın da olduğu 19 eczacı odasının imzasıyla yazılı bir açıklama…

22 Ekim 2024 16:05

Bakan Işıkhan’dan ‘mezarda emeklilik’ açıklaması

Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan, yurttaşın emekli sistemine yük olmaması için çalışmaya devam etmesini istedi. Işıkhan…

22 Ekim 2024 16:01

Bahçeli’nin Öcalan çağrısına AKP’den ilk tepki: Bu sözleri Özgür Özel’den duysaydık, ince kıyıma başlamıştık

Eski AKP MKYK Üyesi Mücahit Birinci, Devlet Bahçeli'nin çağrısına ilişkin "Biz bugün Sayın Bahçeli'den işittiklerimizi,…

22 Ekim 2024 14:53

“Yenidoğan çetesi” skandalı: CHP’den 4 isim hakkında suç duyurusu

CHP tarafından "yenidoğan çetesi" soruşturması kapsamında eski sağlık bakanları Mehmet Müezzinoğlu, Fahrettin Koca ve Recep…

22 Ekim 2024 14:49

Devlet Bahçeli’nin çağrısına tepkiler sürüyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin "Tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM'de DEM Parti grup toplantısında konuşsun. Terörün…

22 Ekim 2024 14:44
Reklam