Mardin Artuklu Üniversitesi yerleşkesinde bulunan yemekhane mutfağında İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince yapılan denetimlerde, yemeklerde son kullanma tarihi geçmiş tavuk etlerinin kullanıldığı ortaya çıktı. Söz konusu etler imha edilirken, üniversiteye para cezası verildi.
Mardin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince Artuklu Üniversitesi’nin yemekhanesinde yapılan denetimde, son kullanma tarihi geçmiş tavuk etlerinin depolandığını ve yemeklerde kullanıldığı belirlendi. Durumun tespit edilmesinin ardından sağlığa zararlı olduğu belirlenen etler imha edilirken, üniversiteye para cezası kesildi.
Olayın ortaya çıkması üzerine üniversite öğrencileri duruma tepki gösterdi. Sağlıklı ve güvenli gıda tüketme haklarının ihlal edildiğini belirten öğrenciler, üniversite yönetiminden daha sıkı denetim ve kontrol mekanizmalarının kurulmasını talep etti.
Öğrenciler, “Bu olayın üniversitelerde gıda güvenliği konusunun ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Öğrencilerin sağlığını korumak adına, bu tür denetimlerin düzenli olarak yapılması ve ihlallerin ciddi şekilde cezalandırılması gerekiyor” diyerek tepkilerini dile getirdi.
Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi'nde görevli kadın doktor, bir hastanın annesi tarafından makas…
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, anayasanın ilk 4 maddesine dokunulmayacağını belirtirken 'yeni anayasa' sürecinin demokratik şekilde…
Lübnan Hizbullahı'nın yeni lideri Naim Kasım, genel sekreter ünvanıyla ilk konuşmasını yaptı. Nasrallah'ın yolundan gideceğini…
Gözaltına alınan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer'in sorgusu başladı. Başkan Özer'in avukatıyla görüştürülmediği aktarıldı.
Gazze'ye sürdürdüğü saldırılarının yanı sıra Lübnan'da yeni bir cephe açan İsrail ordusunda, yedek askerler savaşın…
Polonez işçileri bugün bu fason üretimin yapıldığı yerlerden biri olan Kocaeli/Çayırova Şekerpınar’da bulunan Bifet Gıda…