Reklam
Kategoriler: Emek PostasıGündem

Avukatlar Sendikası’ndan adli yıl mesajı: Yeni yılda daha güçlü mücadele

Reklam

Avukatlar Sendikası (AV-SEN) yeni adli yılının başlangıcına dair bir açıklama yayımladı.

AV-SEN’den yapılan açıklamada “Ekonomik kriz ile birlikte gelen derin yoksullaşma avukatlık mesleğinin etkin şekilde yapılmasına engel olmaktadır. Açlık sınırının altındaki asgari ücretten dahi daha düşük ücretlerle çalışmak zorunda bırakılan genç meslektaşlarımız adeta yaşam mücadelesi vermek zorunda kalmakta olup hukuk mücadelesinde gücü kırılmaktadır” denildi.

AV-SEN’den yapılan açıklama şu şekilde:

Bir adli yıla daha haksızlıklarla, mecliste adeta oldu bitti ile kabul edilen yasalarla, AKP’li Cumhurbaşkanının tek başına verdiği kararlarla giriyoruz. 22 yıllık siyasi iktidarın hukuku aparat haline getirdiği, yerleşik tüm uygulamaların alt üst edildiği ülkemizde birbiri ardına gelen haksızlıklar ve adeta her biri ayrı bir hukuk faciası olarak verilen mahkeme kararlarıyla sarsılmaya devam ediyoruz.

Daha dün, siyasi iktidarı ve ortağı olan partiyi eleştiren sosyal medya paylaşımı gerekçe gösterilerek meslektaşımız Av. Dr. Dilek Ekmekçi tutuklandı. Ofisinden gözaltına alınan meslektaşımız hakkında ‘’kaçma şüphesi’’ ile tutuklama kararı verildi. Ismarlama olarak verilen bu kararlar artık ülkemizde rutin hale gelmiş durumdadır.

Milletvekili seçilmesine ve Anayasa Mahkemesi tarafından birden fazla kez verilen hak ihlali kararına rağmen, meslektaşımız Avukat Şerafettin Can Atalay halen tahliye edilmemiştir. Avukatlık görevlerini yaptıkları gerekçesiyle meslektaşlarımız cezaevlerinde tutulmakta ve yıllarca hapis cezasına mahkum edilmektedir.

Cumhurbaşkanı kararı ile bir gecede İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasına karşı açılan davada görevli olan bir Danıştay hakimini eleştirdiği gerekçesiyle meslektaşımız Av. Doğan Erkan halen yargılanmaktadır.

Adliyelerde avukata kötü muamele, olağan hale gelmiş olup siyasi iktidardan gücünü alan memurlar avukatı adliye içerisinde yok sayar durumdadır.

Ekonomik kriz ile birlikte gelen derin yoksullaşma avukatlık mesleğinin etkin şekilde yapılmasına engel olmaktadır. Açlık sınırının altındaki asgari ücretten dahi daha düşük ücretlerle çalışmak zorunda bırakılan genç meslektaşlarımız adeta yaşam mücadelesi vermek zorunda kalmakta olup hukuk mücadelesinde gücü kırılmaktadır.

Tüm bu kötü tabloda ise meslektaşlarımıza ‘’Adli yıl açılış kokteylleri’’ veya Baro başkan adaylarının ‘’kahvaltı organizasyonları’’ haricinde bir çare sunulmamakta, meslektaşlarımız yalnız bırakılmaktadır.

Adaletin sağlanması için mücadele eden ve yurttaşların hakkına kavuşması için çalışan avukatlar olarak bizlerin isteği en temelde, insanca yaşam. Hak savunması yaparken, haksızlığa uğratılmak, açlık sınırının altında çalışmak zorunda kalmak, yaşam mücadelesi ile baş başa bırakılmak değil!

Ancak, meslektaşlarımız tüm bu kötü tabloda yalnız değildir.

‘’Emeğini savun, sendikalı ol’’ sloganı ile yola çıkan ve kuruluşunun onuncu yılına giren Sendikamız, yeni adli yılı yeni bir mücadele döneminin başlangıcı olarak karşılamaktadır.

Sorunlar fazla ancak çözüm nettir: Örgütlü mücadele!

Bu nedenlerle tüm meslektaşlarımızı yeni adli yılda birlikte daha güçlü mücadeleye davet ediyoruz!
Çünkü biliyoruz ki; birlikte daha güçlüyüz!

Reklam

Önceki Haberler

Lübnan’da ikinci saldırı: Çok sayıda kablosuz iletişim cihazı daha patladı!

Lübnan'ın birçok şehrinde Hizbullah'ın kullandığı telsizleri hedef aldığı düşünülen patlamalar meydana geldi. El telsizlerinin patlamasıyla…

18 Eylül 2024 17:40

İşçiye polis şiddeti yargıya taşındı

Sendikalı olma hakkını kullandıkları için işten atılan ve 62 gündür işe geri iadeleri için mücadele…

18 Eylül 2024 17:35

Narin Güran’ın amcası Salim Güran ile AKP’li Galip Ensarioğlu aynı karede!

Diyarbakır'da 8 yaşında katledilen Narin Güran'ın katil zanlılarından Salim Güran ve AKP Diyarbakır Milletvekili Galip…

18 Eylül 2024 17:16

Erdoğan’dan Anayasa çıkışı: Bizim açımızdan bir tartışma yoktur

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa tartışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada "Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle ilgili bizim açımızdan…

18 Eylül 2024 16:03

Bir ABD’li gözaltına alındı: Maduro’ya karşı suikast iddiası!

Venezuela'da, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya karşı suikast planı yaptığı iddiasıyla, bir ABD vatandaşı daha gözaltına…

18 Eylül 2024 15:51

Sağlık emekçilerinden eylem: Yılın 5 ayı gelir vergisine çalışmaktan yorulduk

Sağlık emekçileri, vergide adalet talebiyle başlattığı eylemlerin 28’inci haftasında İstanbul Şeyh Şamil Aile Sağlığı Merkezi…

18 Eylül 2024 15:42
Reklam