Reklam
Kategoriler: GündemSol Şerit

Aydınlanma Okulu’nun ilk zili çaldı

Reklam

Sosyalist Liseliler tarafından her yıl yapılan Aydınlanma Okulları’nın ilk zili İstanbul’da Gazi Mahallesinde çaldı. “Sıra arkadaşlarımız Ayşenur ve İkbal için buluşuyoruz” başlığıyla bir araya gelen liseliler, kadın cinayetlerini, gerici düzeni ve düzenin yarattığı “insan tarzını” tartıştı.

Farklı okullardan bir araya gelen liseliler, gerici sistemin yarattıkları üzerine birlikte tavır almanın yollarını tartıştı. Geçtiğimiz hafta katledilen Ayşenur ve İkbal için yoğun bir tepki göstermiş, özellikle Gazi Mahallesinde bulunan liselerde okul önlerinde eylemler olmuştu. Eylemlerde gericiliğe, kadınların katledilmesine karşı tepkiler öne çıkarken, Sosyalist Liseliler de okullardaki sıra arkadaşlarına Aydınlanma Okulları’nda bir araya gelme çağrısı yapmıştı.

“YAŞAMAK İÇİN SOSYALİZM GEREKİR”

“Bu okul farklı okul” çağrısıyla yapılan Aydınlanma Okulları’nın ilk zili Gazi Mahallesindeki liseliler için çalarken, Aydınlanma Okulları’nın takvimi de konuşuldu. Farklı liselerden bir araya gelen liseliler kendilerine dayatılan çıkışsızlığa karşı arayışlarının canlı örneklerini sergilediler. Kendi okullarında birçok öğrencinin benzeri durumlarla karşılaştığını belirten liseliler, “Örgütlenmezsek ne Ayşenur, ne İkbal bizim için son olur. Ayşegüller ve İkballerin yaşaması için liselerde sosyalizm mücadelesini büyüteceğiz” çağrısında ortaklaştı.

“DİĞER ŞEHİRLERDE BAŞLAMAK İÇİN GÜN SAYIYOR”

9.yılına girecek olan Aydınlanma Okulları, yeni içerik ve biçimleriyle liseliler için “alternatif okul” olma görevi üstlenmeye devam edeceği de öğrencilerle paylaşıldı. Ülkenin farklı şehir ve ilçelerinde de Aydınlanma Okulları’nın başlaması önümüzdeki günlerde beklenirken, liseliler şimdiden hummalı bir çalışma için kolları sıvadığı gözlemlendi.

Liseliler yaptıkları duyuru ile “Aydınlanma Okulları’na katılmak için 0541 515 1920 numarası ile iletişime geçebileceklerini” ifade ettiler.

Bu haber en son değiştirildi 16 Ekim 2024 17:58 17:58

Reklam

Önceki Haberler

İspanya’dan AB ülkelerine anlamlı çağrı: İsrail’e silah satışını durdurun

İspanya Başbakanı Sanchez, İsrail'e silah satışlarının durdurulması için bir kez daha çağrı yaptı. AB ülkelerini…

18 Ekim 2024 11:25

AKP’li belediye foncu dernekle işbirliği yapacak

AKP’li Sultanbeyli Belediyesi, belediyede görevli müdürlerin yöneticisi olduğu Mülteciler Derneği ile protokol imzalayacak. Protokolün içeriği…

18 Ekim 2024 11:21

Depremde 63 kişinin öldüğü Tutar Yapı Sitesi davasında kaymakamlık soruşturmaya engel oluyor

Adana Seyhan Kaymakamlığı, 6 Şubat depremlerinde 63 kişinin yaşamını yitirdiği Tutar Yapı Sitesi C Blok…

18 Ekim 2024 11:17

İmam hatipte 16 çocuğa cinsel istismarda yeni detay: Müdür yardımcısı daha önce 12 çocuğa istismarla suçlanmış

Aybastı Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde 16 öğrenciyi cinsel istismara maruz bıraktığı ortaya çıkan müdür yardımcısı…

18 Ekim 2024 11:10

Resmi Gazete’de yayımlandı: 7 bin liranın üzerindeki ödemeler için banka zorunluluğu getirildi

7 bin liranın üzerindeki tahsilat ve ödeme işlemlerinin banka veya aracı finansal kurumlar aracılığıyla yapılması…

18 Ekim 2024 11:04

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum: Bir çözüm süreci olmaz, olamaz

AKP'li Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, yeni 'çözüm süreci' tartışmalarına ilişkin, "Yumuşama, normalleşme, tokalaşma hangi tutum…

18 Ekim 2024 10:59
Reklam