Bahçeli'nin çağrısı sonrasında yandaş Yeni Şafak'ın attığı manşet dikkat çekti

MHP genel Başkanı Bahçeli'nin Öcalan çağrısı sonrasında yandaş Yeni Şafak gazetesinin attığı "Öcalan’ın yeri İmralı’dır" manşeti dikkat çekti.

Bahçeli'nin çağrısı sonrasında yandaş Yeni Şafak'ın attığı manşet dikkat çekti

İktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesi, Cumhur İttifakı ortağı MHP lideri Devlet Bahçeli’nin PKK lideri Abdullah Öcalan’ın tecridinin kaldırılıp TBMM’de DEM Parti kürsüsünde konuşması çağrısının ardından bugün “Öcalan’ın yeri İmralı’dır” manşetiyle çıktı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün partisinin grup toplantısında Abdullah Öcalan’ın gelip Meclis’te konuşması çağrısı yapmıştı. Bahçeli’nin ardından konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan da “Cumhur İttifakı’nın açtığı tarihi fırsat penceresi kişisel hesaplara kurban edilmemeli” açıklamasını yaptı.

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak, çağrıların ardından bugün “Öcalan’ın yeri İmralı’dır” manşetiyle çıktı.

Yeni Şafak’ın söz konusu haberine şu ifadelere yer verildi:

“Son dönemde teröristbaşı Öcalan’ın sıklıkla gündeme getirilmesi dikkat çekiyor. Son olarak MHP lideri Bahçeli’nin, “Teröristbaşının tecridi kaldırılırsa, gelsin TBMM DEM Parti Grup Toplantısı’nda konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın” sözleri de tartışma konusu oldu. Bazıları bu sözleri “Öcalan serbest bırakılacak” şeklinde yorumladı. Ancak kamuoyuna göre on binlerce kişinin ölümünden sorumlu elebaşının yeri İmralı.

15 Şubat 1999’da yakalanan Öcalan, İmralı Adası’ndaki özel mahkemede “vatana ihanet”ten idama çarptırılmıştı. Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne uyum yasaları gereği idam cezası kaldırılınca bu hüküm “ağırlaştırılmış müebbet hapse” çevrildi. Öcalan o tarihten bu yana İmralı’da cezaevinde bulunuyor. Öcalan ile ilgili tartışmalar Türkiye ve Irak’ta bitme noktasına gelen, Suriye’de ise hareket edemez halde bulunan terör örgütüne moral oldu. Kandil, çeşitli medya kuruluşları ile pazarlık mesajları da göndermeye başladı. ABD gibi batılı ülkelerin kontrolünde olan PKK’nın silah bırakma çağrılarına uyup uymayacağı da tartışmalı.”