Reklam
Kategoriler: Gündem

Bakan Göktaş’tan ‘kayıp depremzede çocuklar’ hakkında açıklama

Reklam

ABD’de çocuklara yönelik cinsel istismar, pedofili ve fuhuş ağı oluşturmak suçlamasıyla yargılanırken hapiste ölü bulunan ABD’li milyarder Jeffrey Epstein davasında Türkiye’den çocukların da kaçırıldığı iddia edildi.

Bu iddia 6 Şubat depremlerinde kayıp çocukların olduğu yönündeki tartışmayı gündeme getirdi.

Ankara’da düzenlenen Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda kouşan Bakan Göktaş, kayıp depremzede çocuklar iddiasına yanıt verdi.

“Kayıp depremzede çocuklar” iddiasını yalanlayan Bakan Göktaş, “Bin 912 çocuğumuzdan bir tanesinin bile kayıp olması durumunun söz konusu olmadığını tekraren ilan ediyorum” dedi.

Bakan Göktaş, “Çocukların kimlik tespitleri; Sağlık, İçişleri, Adalet ve Aile Bakanlığı ile tüm paydaşlarla beraber titizlikle yapıldı” ifadesini kullandı.

JEFFREY EPSTEİN OLAYI

En küçüğü 14 olmak üzere 18 yaş altındaki onlarca kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmak ve fuhuş ağı oluşturmak suçlarıyla yargılanan Epstein, tutuklu bulunduğu New York Manhattan Metropolitan Merkez Hapishanesi’ndeki hücresinde 10 Ağustos 2019’da ölü bulunmuştu.

Epstein’in kız arkadaşı Ghislaine Maxwell, bazı zenginler, ünlüler ve devlet görevlileri için reşit olmayan kızların fuhuş tuzağına çekilmesi organizasyonunda Epstein’in yasa dışı faaliyetlerine yardımcı olduğu iddiasıyla yargılandığı davada suçlu bulunmuştu.

Öte yandan, Epstein’in mağdurlarından Virginia Giuffre, Prens Andrew’un New York ve Londra’da kendisini 17 yaşındayken taciz ettiğini öne sürerek 2021’de New York’ta dava açmıştı. Giuffre, Prens’in, reşit olmadığını bildiği halde rızası olmadan kendisine cinsel tacizde bulunduğunu iddia etmişti.

Kamuoyuna açılan mahkeme belgelerinde, mağdurlardan Virginia Roberts’ın açtığı davada 1972 doğumlu bir Türk olan B.K.’nin adı da geçmişti.

Bu haber en son değiştirildi 11 Ocak 2024 15:34 15:34

Reklam

Önceki Haberler

EYT açıklamasından sonra Bilal Erdoğan’a kritik soru: Ne iş yaptın?

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, 2023'teki genel seçimlerinden hemen önce yasalaşan emeklilikte yaşa takılanlar…

16 Eylül 2024 18:36

Abdullah Gül, Kraliyet’in fonladığı toplantıya katıldı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İngiltere tarafından fonlanan ve Kraliyet’in himayesindeki Oxford İslam Araştırmaları Merkezi’nin Yönetim…

16 Eylül 2024 18:29

Narin’in abisinden Diyarbakır Barosu’na hukuki destek talebi

Diyarbakır Barosu, Narin Güran'ın ağabeyi Baran Güran'ın hukuki destek için baroya başvuru yaptığını duyurdu.

16 Eylül 2024 18:22

25 kişinin hayatını kaybettiği apartmanın müteahhiti, suçu depreme attı

Gaziantep'te, 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 25 kişinin hayatını kaybettiği Gözde Apartmanı davasında sanık müteahhit…

16 Eylül 2024 17:53

Ayhan Bora Kaplan davasında ara karar: Tahliye çıkmadı, HTS kayıtları yeniden incelenecek

Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasında mahkeme ara kararlarını açıkladı. Mahkeme Başkanı, tüm sanıkların mevcut…

16 Eylül 2024 17:43

Narin Güran cinayeti meclis gündeminde: Tavşantepe köyündeki doğal olmayan ölümlerin hepsi araştırılsın

DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Ceylan Akça Cupolo, Narin'in cinayetini Meclis gündemine taşıyarak; Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi…

16 Eylül 2024 17:34
Reklam