Reklam
Kategoriler: Gündem

Bakan Işıkhan’ın aşçı yakını Almanya’ya ataşe atandı iddiası

Reklam

Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan’ın üniversiteden arkadaşı Hüseyin Arabasüren’in damadı Batuhan Gül, Çalışma Ataşesi olarak tayin edildi.

Damat Batuhan Gül’ün ataması 6 Eylül 2024 tarihli kararname ile yapıldı. İzmir’de kayınpederi Arabasüren’in şirketinde “aşçı” ve “büro elemanı” olarak çalışan Gül, açıktan atama ile Çalışma Ataşesi oldu.

Birinci derecenin birinci kademesi ile ataması yapılan Gül, en yüksek maaşı alacak. Almanya’da Türklerin en yoğun yaşadığı Düsseldorf bölgesinde çalışacak.

85 KİŞİNİN ATAMASI BEKLETİLİYOR

Sözcü gazetesinin haberine göre; Hüseyin Arabasüren’in kızı Pelin Arabasüren’le evli olan Batuhan Gül’ün ataması Bakanlık’ta büyük tepki gördü.

Çünkü ilk kez Almanca bilmeyen bir kişi Çalışma Ataşesi olarak bu ülkeye gönderildi. Bakanlık’ta yetişmiş ve yurtdışında görev yapmış 85 uzman bulunuyor. Ama bu kişilerin ataması ‘tasarruf tedbirleri’ nedeniyle bekletiliyor.

CHP’Lİ TAŞÇIER’DEN ÖNERGE

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer konuyu TBMM’ye taşıdı, verdiği önergede Işıkhan’a şunları sordu:

“Gül’ün atanma sürecinde hangi kriterler ve değerlendirmeler dikkate alınmıştır? Gül’ün Almanca bilmediği ve devlet memuru olmadığı iddiaları doğru mudur? Eğer doğruysa, bu göreve neden ve nasıl uygun görülmüştür?

Akrabalık ilişkilerinin ve yakın kişisel bağların bürokratik atamalarda etkili olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu atamanın, söz konusu kişinin (Hüseyin Arabasüren) sizinle olan kişisel bağları göz önüne alındığında, etik ve liyakat standartları açısından nasıl bir değerlendirme yapıyorsunuz?”

Reklam

Önceki Haberler

MERCEK | Seçimi kim kazandı?

"Büyük ölçüde kurumsallaştırılan dinselleşmenin “hukuksallaşması” önemli bir hedeftir. Bununla ilgili akla hemen iki neden gelmektedir.…

7 Ekim 2024 14:14

Hukuk Defterleri dergisi “AKP’nin krizleri ve çıkış arayışı” dosya konusuyla yayımlandı

Hukuk Defterleri dergisinin 41. sayısı "AKP'nin krizleri ve çıkış arayışı" dosya konusuyla yayımlandı.

7 Ekim 2024 13:26

Hizbullah, Lübnan halkına İsrail saldırılarını püskürtme sözü verdi

İsrail ordusu Güney Lübnan'da kara operasyonu başlatırken Hizbullah yaptığı açıklamada İsrail'in "ortadan kaldırılması gereken 'kanserli…

7 Ekim 2024 11:57

Narin Güran’ın 14 kuzeni ile görüşüldü: Korku ve kaygı hakim

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ekipleri, Diyarbakır'da öldürülen 8 yaşındaki Narin Güran'ın 18 yaş altı…

7 Ekim 2024 11:48

Emekçilerin yol masraflarında rekor artış

Eleman.net’in düzenlediği ankete göre çalışanların yüzde 39’u yol ücreti almıyor. Öte yandan anket katılımcılarının yüzde…

7 Ekim 2024 11:44

Laiklik Meclisi’nden baro seçimlerinde aday olan avukatlara açık çağrı

Laiklik Meclisi'nden baro genel kurullarına yönelik yapılan açıklamada "aday olan avukatların karşı devrim sürecinin son…

7 Ekim 2024 10:22
Reklam