Bakan Koca pazartesi günü başlayacak yeni randevu sistemini açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Onaylı Randevu Dönemi' ismi verilen yeni randevu sisteminin pazartesi günü başlayacağını açıkladı. Koca, "Ertesi gün randevusu olan her hastamız, akşam saat 8’e kadar randevusuna onay verecek veya gelemeyeceğini bildirecek. 65 yaş üstü ve kanser hastaları onay işlemlerinden istisnadır" ifadelerini kullandı.

Bakan Koca pazartesi günü başlayacak yeni randevu sistemini açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Ulusal Sağlık Değerlendirme ve Koordinasyon Toplantısı”nın ardından açıklamalarda bulundu.

Randevu krizine ilişkin veriler paylaşan Koca, “Geçen yıl 23 milyon kişi, aldığı randevulardan en az birine gelmedi. Nüfusun yaklaşık 4’te biri demek. Gelinmeyen toplam randevu sayısı 81 milyon. Üç-dört saat kala iptal edilen randevu sayısı ise 21 milyon. Bu gibi sebeplerle randevu kapasitesinin yüzde 30’u kullanılamadı” ifadelerini kullandı.

“ONAYLI RANDEVU DÖNEMİ”

Bakan Koca, açıklamasında yeni randevu sistemi hakkında da bilgi verdi.

“MHRS; telefon ve internet erişiminin olduğu her yerde yepyeni bir özellik kazanmış, modifiye olmuş durumda” diyen Koca, yeni randevu sistemini şöyle anlattı:

“Sistem artık şöyle işleyecek: Ertesi gün randevusu olan her hastamız, akşam saat 8’e kadar randevusuna onay verecek veya gelemeyeceğini bildirecek. Bu sisteme Onaylı Randevu Sistemi, MHRS’de başlatılan bu yeni döneme de ‘Onaylı Randevu Dönemi’ diyoruz. Uygulama pazartesi günü başlıyor.”

“65 yaş üstü ve kanser hastaları onay işlemlerinden istisnadır” diyen Koca, “Onaylı randevu sistemi zamanı verimli kullanma imkanı sağlayacak. Hasta gelemeyeceği randevuyu iptal edecek. Sistem sayesinde birçok branşta hastamızın talebine 24 saat içinde cevap vereceğiz” ifadelerini kullandı.