Reklam
Kategoriler: Gündem

Berat Albayrak ‘küskünler ittifakı’ kurdu iddiası

Reklam

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile damadı eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın uzun süre sonra ilk defa aynı karede poz vermesi gündem oldu.

İki isim, kuruculuğunu Berat Albayrak’ın, Yönetim Kurulu Başkanlığını ise Esra Albayrak’ın yaptığı NUN Eğitim ve Kültür Vakfı bünyesindeki NUN Okulları’nda Erdoğan’ın torunu Ahmet Akif Albayrak’ın mezuniyet töreninde yan yana gelmişti.

Çekilen fotoğrafın AK Parti kulislerinde dikkat çektiğini ve “Buzlar eriyor mu?” sorusunu gündeme getirdiğini söyleyen gazeteci Nuray Babacan, Albayark’ın eski bakanlarla “küskünler ittifakı” yaptığını söyledi.

Babacan’ın yazısından ilgili bölüm şöyle:

“Bakanlık görevinden alındığından beri, aile ilişkilerinde mesafeli duruş sergileyen büyük damat Berat Albayrak’ın son 3 yıl içerisinde Marmaris’te her bayram yapılan aile buluşmalarının hiçbirine gitmediği biliniyor. Kurban Bayramı’nda da çocuk ve torunların büyük bölümünün bir araya gelmesine karşın Berat Albayrak’ın yine olmadığını anımsatalım.

Tam bunun üstüne, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Berat Albayrak’ı aynı karede gösteren fotoğraf, “buzlar eriyor mu?” sorusunu gündeme getirdi. Torunlarının mezuniyet törenine katılan Erdoğanlar, karenin sonuna ilişen damatlarıyla nihayet bir araya geldi. Bu kare, AKP kulislerinde de dikkat çekti. Berat Albayrak’ın bir gün kendisine yapılan haksızlığın anlaşılacağı ve yeniden siyasette yer alacağı beklentisi içinde olduğunu iddia edenler var. Hatta geçmişte, sorunlu olduğu bazı eski bakanlarla yeniden ilişki kurup, ‘küskünler ittifakı’ yaptıkları da konuşuluyor…”

Reklam

Önceki Haberler

Santa Maria Kilisesi’ne silahlı saldırı soruşturması tamamlandı

Santa Maria Kilisesi'ne yapılan silahlı saldırıya ilişkin aralarında saldırganların da bulunduğu 31'i tutuklu 42 şüpheli…

4 Temmuz 2024 20:23

Biden, adaylıktan çekilecek iddiaası

Joe Biden'ın adaylıktan çekilip, yerine Kamala Harris'in aday olacağı iddiaası gündemde.

4 Temmuz 2024 20:19

TKH: Sorun göçmenler değil emperyalizm!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) son günlerde gündeme tekrardan gelen 'göçmen sorunu' üzerine bir açıklama yayımladı.…

4 Temmuz 2024 19:08

İsrail Güvenlik Kabinesi’nin gündeminde esir takası ve ateşkes var

İsrail Güvenlik Kabinesi, Hamas'ın esir takası ve ateşkes teklifini görüşmek üzere bu akşam toplanacak. Toplantı…

4 Temmuz 2024 17:55

İran: Yaptırımların siyasi baskı aracı olarak kullanılmasına şiddetle karşıyız

İran'ın geçici Cumhurbaşkanı Muhbir, Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlenen Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) 24'üncü Devlet Başkanları…

4 Temmuz 2024 17:05

Polis şefinden suç duyurusu: Tolgahan Demirbaş, Olcay Kılavuz’un evinde yakalandı

Sinan Ateş soruşturmasında görev alan polis şefi Kerem Gökay Öner, Sinan Ateş cinayeti davası sanığı…

4 Temmuz 2024 16:40
Reklam