Reklam
Kategoriler: Gündem

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Naci İnci’nin “akademik özgürlük” paylaşımına tepki: Ne kadar ikiyüzlüce…

Reklam

Columbia’da başlayıp ABD’deki üniversitelere yayılan Filistin’e destek eylemlerinde polisin öğrencilere ve akademisyenlere tepkisi sert oldu. Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Naci İnci, ABD’de polisin üniversite bileşenlerine olan sert müdahalesine “akademik özgürlüğün” ihlali yorumunu yaptı. İnci’ye kendi yaptıkları hatırlatıldı.

ABD’de dün birçok üniversitede İsrail’in Filistin’e yönelik katliamları ve ABD’nin İsrail’e olan desteği protesto edildi. Protestolarda pek çok öğrenci ve akademisyenler de gözaltına alındı.

Emory Üniversitesi’nin Felsefe Bölüm Başkanı’nın gözaltına alınmasına tepki gösteren Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Naci İnci, X hesabından paylaşım yaptı.

İnci, “Emory Felsefe Bölüm Başkanı’nın tutuklanmasından derin üzüntü duyuyoruz. Bu rahatsız edici olay, akademik özgürlüğün durumu hakkında ciddi endişeler uyandırmakla kalmayıp, saygın akademik kurumların itibarına da gölge düşürmektedir. Gazze’deki vahşete karşı barışçıl seslerini yükselten akademik camia ile dayanışma içerisindeyiz” ifadelerini kullandı.

“NE KADAR İKİYÜZLÜCE”

Boğaziçi’nde öğrenci protestolarına müdahale eden, akademisyenlere ve öğrencilere yönelik yaptığı uygulamaları ile tepki çeken İnci’nin bu paylaşımı, birçok kişi tarafından tepkiye karşılandı.

Gazeteci Zafer Arapkirli, İnci’ye “Bı̇z de derı̇n üzüntü ı̇çı̇ndeyı̇z. Sayın (Bekçi) İnci. Hem kendi akademisyenlerinize baskı yapıp hem de başkalarının aynı şeyi yapmasını protesto etmek ne kadar ikiyüzlüce. Kendinizden utanmalısınız” diyerek yanıt verdi.

https://twitter.com/ZaferArapkirli/status/1783761888687308953

İNCİ’NİN YANITI ŞAŞIRTMADI: KÜÇÜK BİR ELİTİST GRUBUN EYLEMLERİ

Konu ile ilgili Rektör Naci İnci sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak kendisine tepki gösterenleri “küçük bir elitist grup” olarak niteledi ve “kendi ihtirasları için Üniversitemize saldıranların, bugün ABD kampüslerinde Gazze’de yaşanan soykırıma karşı barışçıl yollardan seslerini yükselten kahraman öğrencilerle hiç bir ilgisi yoktur” ifadelerini kullandı.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ YASAKLAR VE POLİS SALDIRILARI İLE ANILIYOR

2021 yılında Melih Bulu’nun atama kararıyla başlayan eylemler Bulu sonrasında atanan Naci İnci’ye yönelik de devam ediyor. Tepkilerin olduğu Boğaziçi Üniversitesi, akademik özgürlükleri kısıtlanmasıyla gündeme geliyor.

Boğaziçi Üniversitesi’nde fakülteler arası geçiş yasaklarının bulunuyor, bahar şenliklerinin yapılmıyor ve en ufak öğrenci eyleminde polis müdahalesi gündeme geliyor.

Reklam

Önceki Haberler

Üç fidan, İstanbul, Ankara ve İzmir’de anıldı: Bağımsız ve sosyalist Türkiye’yi kuracağız!

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, idam edilmelerinin yıldönümünde TKH Gençliği tarafından yapılan eylemlerle…

6 Mayıs 2024 18:57

İstanbul’daki 1 Mayıs baskınlarında gözaltına alınan 12 kişi için tutuklama talebi

İstanbul’da 1 Mayıs kutlamalarında Saraçhane’den Taksim’e yürümek istedikleri gerekçesiyle dün sabah ev baskınlarıyla gözaltına alınan…

6 Mayıs 2024 16:30

Bursa’nın CHP’li yeni belediye başkanı yeğenine üst düzey görev verdi

AKP’den CHP’ye geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde, Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yeğenini belediyenin şirketine ‘başkan’ olarak…

6 Mayıs 2024 16:25

YSK kesin seçim sonuçlarını açıkladı

YSK Başkanı Ahmet Yener, 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin kesin seçim sonuçlarını duyurdu. Yener, seçimlerin…

6 Mayıs 2024 16:14

Denizlerin izinde: Bugün neredeyiz?

"Tam bağımsız Türkiye sloganı içi boş bir slogan değildir. Bu sloganın ağırlığını taşıyabilmek antiemperyalist mücadelede…

6 Mayıs 2024 13:04

Denizlerin mücadelesi neydi?

"Şüphesiz onların yaptıklarını bir kaç sayfaya sığdırmak mümkün değil fakat yine de onların bunu ne…

6 Mayıs 2024 12:56
Reklam