Reklam
Kategoriler: Sol Şerit

“Bu sadece Hopa halkına değil tüm yurttaşlara sıkılmış bir kurşundur”

Reklam

Artvin’de “Orman Alanı Turizm Projesi”ne karşı çıkan yurttaşlar ağaç kesimi yapmaması için kepçeleri durdurmuş ve eylem yapmıştı.

Hopa ile Borçka ilçeleri arasında bulunan, Borçka’ya bağlı Cankurtaran mevkiinde Yapısoy Beton’a ait projeye karşı çıkan yurttaşlara dün silahlı saldırı gerçekleştirilmişti. Halkın üzerine ateş açarak 46 yaşındaki Reşit Kibar’ı öldüren iki kişiyi de yaralayan Muhammet Ustabaş tutuklandı. Ruhsatlı tabancanın sahibi olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan ve şirketle bağlantılı olduğu söylenen Fikret Merttürk ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Köylülerin ifadelerinde saldırının jandarmanın gözü önünde olduğunu, jandarmanın olay boyunca araçtan inmediğini ve köylülerin talebine rağmen Reşit Kibar’ı hastaneye götürmediklerini söylediği iddia edilmişti.

Artvin Cankurtaran’da orman parkı projesi için yapılacak ağaç kesimine engel olmaya çalışan Reşit Kibar’ın katledilmesine karşı Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri’nin çağrısı ile İstanbul’da eylem yapıldı. Eyleme katılan Türkiye Komünist Hareketi (TKH) tarafından basın açıklaması yapıldı.

“MÜCADELE EDEN HALK SERMAYE SINIFININ KARLARINDAN DAHA GÜÇLÜ VE DAHA BÜYÜKTÜR”

TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek tarafından yapılan basın açıklamasında, “Reşit Kibar’ı kimin öldürdüğünü biliyoruz. AKP, Jandarma ve sermaye sınıfı işbirliği halinde, köyünü ve ormanlarını savunan köylülere kurşun sıktı. Bu sadece Hopa halkına değil tüm yurttaşlara sıkılmış bir kurşundur. Bu memlekette köyünü, doğasını korumak artık canı pahasına korumak anlamına gelmiştir.

Ancak bu böyle gidecek değil. Sermaye sınıfı bu kadar kolay yurttaşlarımızı öldüremez. Cankurtaran mevkiindeki savunma ve mücadele tüm Türkiye’nin mücadelesi olmalıdır. Bu mücadele daha da büyümeli ve sermaye sınıfı hem Hopa’dan hem de bu memleketten vazgeçmelidir. Çünkü biliyoruz ki mücadele eden halk sermaye sınıfının karlarından daha güçlüdür ve daha büyüktür” denildi.

Reklam

Önceki Haberler

EYT açıklamasından sonra Bilal Erdoğan’a kritik soru: Ne iş yaptın?

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, 2023'teki genel seçimlerinden hemen önce yasalaşan emeklilikte yaşa takılanlar…

16 Eylül 2024 18:36

Abdullah Gül, Kraliyet’in fonladığı toplantıya katıldı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İngiltere tarafından fonlanan ve Kraliyet’in himayesindeki Oxford İslam Araştırmaları Merkezi’nin Yönetim…

16 Eylül 2024 18:29

Narin’in abisinden Diyarbakır Barosu’na hukuki destek talebi

Diyarbakır Barosu, Narin Güran'ın ağabeyi Baran Güran'ın hukuki destek için baroya başvuru yaptığını duyurdu.

16 Eylül 2024 18:22

25 kişinin hayatını kaybettiği apartmanın müteahhiti, suçu depreme attı

Gaziantep'te, 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 25 kişinin hayatını kaybettiği Gözde Apartmanı davasında sanık müteahhit…

16 Eylül 2024 17:53

Ayhan Bora Kaplan davasında ara karar: Tahliye çıkmadı, HTS kayıtları yeniden incelenecek

Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasında mahkeme ara kararlarını açıkladı. Mahkeme Başkanı, tüm sanıkların mevcut…

16 Eylül 2024 17:43

Narin Güran cinayeti meclis gündeminde: Tavşantepe köyündeki doğal olmayan ölümlerin hepsi araştırılsın

DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Ceylan Akça Cupolo, Narin'in cinayetini Meclis gündemine taşıyarak; Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi…

16 Eylül 2024 17:34
Reklam