Reklam
Kategoriler: Gündem

Bursa’da öğretmenler ‘eğitimde şiddete dur’ demek için iş bıraktı

Reklam

Eğitimciler, İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde özel bir lisenin müdürü İbrahim Oktugan’ın, öğrencisinin silahlı saldırısıyla öldürülmesini protesto etmek için bugün ülke çapında iş bırakıyor.

Bursa’da Eğitim-İş, Eğitim Sen, Hürriyetçi Eğitim Sen, TÖB-SEN, TEÇ-SEN ve Anadolu Eğitim Sen ortak basın açıklamasını İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde gerçekleştirdi.

Yapılan açıklamada “eğitim çalışanlarını baskının ve şiddetin kıskacına alanlara, bu liyakatsiz düzene, idari baskılarla yıldırdıkları öğretmenleri bir de velilerin önüne atarak şiddete maruz bırakanlara isyandayız” denildi.

Eğitim emekçilerinin yaptığı açıklama şu şekilde:

Bugün böylesine büyük bir dayanışmayı gösteren, İbrahim Öğretmenimizin acısını yüreğinde hisseden, okulların kapısına kilit vurarak meydanlara koşan, “artık yeter! Yasta değil, İsyandayız” diye öfkesini haykırmak için alanları dolduran eğitim emekçisi dostlarım, dayanışmanızı selamlıyorum.

3 gün önce bu ülkede görevi başında bir öğretmen “daha” öldürüldü, bundan öncekiler gibi!  Bu ülkede bir okulda bir öğretmen “daha” görevi başında öldürüldü. Hem de ona kurşun sıkan el, geleceğe hazırlamak için emek verdiği bir öğrencisinin eliydi. Peki, ya bu eli yaratanlar…

Evet; üzgünüz, acılıyız, öfkeliyiz ama en çok da İsyandayız! Bu eli yaratanlara İsyandayız.

Eğitim çalışanlarını baskının ve şiddetin kıskacına alanlara, bu liyakatsiz düzene, idari baskılarla yıldırdıkları öğretmenleri bir de velilerin önüne atarak şiddete maruz bırakanlara isyandayız. Öğretmenlere toplum önünde saygısızca sözler sarf edenlere, ‘’velimi üzeni ben de üzerim’’ diyenlere, öğretmeni cami avlusunda yem bekleyen güvercinlere benzetenlere, 1 milyona yakın öğretmeni işsiz bırakıp özel okul patronlarının insafına terk edenlere, mevsimlik işçi gibi ücretli öğretmen alan, öğretmeni zincir marketlerde reyon elemanı olmaya mahkum edenlere İSYANDAYIZ.

Onlara sesleniyoruz ve gerçeği biliyoruz: Üç gün önce İstanbul’da İbrahim öğretmeni öldürmek için tetiği çeken el de sizindir, daha dün Bursa’da, Sivas’ta, memleketin dört bir yerinde öğretmenlere atılan yumruklar da sizindir.

Bu bir “alın yazısı” değildir. Her fırsatta öğretmenin mesleki saygınlığını ayaklar altına alan bilinçli politikalarınızın bir sonucudur, yarattığınız Yeni Türkiye’dir.

Okullarında öğretmenleri kurşun yağmuruna tutuluyor ve tarikatları canhıraş koruyan bakan, öğretmen ölürken kınamakla yetiniyorsa, bu yozlaşmış eğitim ortamını yaratanların Yeni Türkiyesi’dir. Cehaletin övüldüğü, eğitimin niteliksizleştiği, gerici müfredatlarla bilimin yerini hurafelerin aldığı, hukukun işlemediği Yeni Türkiye’dir. Biz Eğitim-İş olarak, öğretmenlik mesleği hak ettiği toplumsal saygınlığa kavuşana kadar, Atatürk’ün emaneti okullarda bilim ve laik eğitim anlayışı yeniden hakim oluncaya kadar, öğretmene yönelen şiddeti caydırıcı önlemlerle ortadan kaldırmak için “Eğitimde şiddet yasası” çıkarılıncaya kadar yılmadan mücadele edeceğiz ve bu dayanışmamızı büyüteceğiz. Bugün Bursa’da ve Türkiye’de meslek onuruna sahip çıkmak için okulların kapısına kilit vurarak alanları dolduran tüm eğitim emekçisi dostlarımı kutluyorum. Fakir Baykurt’un dediği gibi “Öğretmen Ders Verir” Bir kez daha ders verdiniz!

Bir kez daha ders verdiniz!

Bu haber en son değiştirildi 10 Mayıs 2024 13:53 13:53

Reklam

Önceki Haberler

Ayhan Bora Kaplan soruşturması: Kılıçdaroğlu’nun eski danışmanı tutuklandı

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında tutuklananlar arasında eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eski danışmanı Ramazan…

20 Mayıs 2024 20:11

Netanyahu hakkında tutuklama kararı

Uluslararası Ceza Mahkemesı̇, İsraı̇l Başbakanı Binyamin Netanyahu ve İsraı̇l Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında hakkında…

20 Mayıs 2024 20:01

Zaharova’dan Kiev’e gözdağı: Hiçbir Zelenskiy formülü kurtuluş yolu olmayacak

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Kiev'in Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’in uluslararası kamuoyuna sunduğu sözde…

20 Mayıs 2024 19:44

İngiltere’den Julian Assange kararı

İngiltere'de Yüksek Mahkeme, WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange'ın, ABD'ye iade davasına karşı temyiz başvurusu yapabileceğine hükmetti.

20 Mayıs 2024 19:36

YRP’li belediye ‘örf ve adetlere uygun kullanılmıyor’ diyerek kamelyaları kaldırdı

31 Mart yerel seçimlerinde AKP’den Yeniden Refah Partisi’ne geçen Palu Belediyesi’nin yeni başkanı Muhammet Septioğlu,…

20 Mayıs 2024 19:28

Ayhan Bora Kaplan davası: Sanık avukatları gazetecileri hedef aldı

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin 20'si tutuklu 61 kişi hakkında Ankara 32. Ağır Ceza…

20 Mayıs 2024 16:06
Reklam