Büyük skandal: Adalet Bakanı Yardımcısı Akın Gürlek hakkındaki haber sahte belgeyle engellenmiş!

Uyuşturucu baronu Urfi Çetinkaya'nın Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek ile temas kurma arayışı haberine gönderilen erişim engeli kararı sahte çıktı.

Büyük skandal: Adalet Bakanı Yardımcısı Akın Gürlek hakkındaki haber sahte belgeyle engellenmiş!

Uyuşturucu baronu Urfi Çetinkaya’nın serbest kalması için adamlarının Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek ile temasa geçtiğini yazan halktv.com.tr’den Seyhan Avşar’ın haberine önceki gün erişim engeli kararı geldi. Kararda erişim engelini talep eden kişi Akın Gürlek olarak görünmesine rağmen kararın sahte olduğu ortaya çıktı. Gürlek’in kararın sahte olduğunu bildiği ancak duruma seyirci kaldığı öğrenildi.

Uyuşturucu ticareti suçundan kırmızı bültenle aranan ve 24 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan uyuşturucu baronu Urfi Çetinkaya’nın o dönem cezaevlerinden sorumlu Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek ile temasa geçmek istediğini ve Gürlek’in gelişmeleri takip eden narkotik daire başkanlığı tarafından uyarıldığı önceki gün ortaya çıkmıştı.

SAATLER İÇİNDE SAHTE KARAR

Habere saatler sonra İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği tarafından erişim engeli kararı geldi. Kararda talep edenin Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek olduğu yazıyordu. Buna istinaden haber kaldırıldı. Ancak bir gün sonra yani dün belgenin sahte olduğu, kullanılan avukat, hakim ve dosya numaralarının uydurma olduğu ortaya çıktı.

KENDİ KENDİNİ İFŞA ETTİ

Konuya dair Akın Gürlek ile görüşmesini Seyhan Avşar şu şekilde aktarıyor:

Erişim engeli kararına ilişkin bakan yardımcısı Akın Gürlek’i aradık. Gürlek’e, “Sizin avukatınız Şahin Polatlı mı?” diye sorduk. Ancak henüz tarafımıza gönderilen erişim engeli kararının sahte olduğu konusuna girmememize karşın Gürlek, “Siz kararı sosyal medyada paylaşmışsınız o karar sahte. Öyle bir hakim yok” dedi.

“Sayın Bakan erişim engeli kararını ben sosyal medyamda dün paylaştım. Siz bu ülkenin Adalet Bakan Yardımcısı olarak bir gazetecinin kamuoyuyla paylaştığı, bir belgeni sahte olduğunu bilmenize rağmen nasıl susarsınız? Yargıdaki çürümüşlük bu kadar gündemdeyken nasıl bu konuya müdahale etmezsiniz? Bilip, susmanız da suç değil mi?” diye sorduk. Gürlek bu sorumuza ise yanıt vermek istemedi.