Reklam
Kategoriler: Gündem

Can Atalay’dan Narin Güran mesajı

Reklam

Diyarbakır bağlar’da kaybının 19. gününde dere yatağında cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın acı haberi tüm Türkiye’yi yasa boğdu.

Narin Güran’ın cesedi, arama çalışmalarının 19’uncu gününde mahalleye 2 kilometre mesafedeki Eğertutmaz Deresi’nde çuval içinde üzeri taşla kapanmış halde bulundu.

Narin’in öldürülmesiyle ilgili aile üyeleri gözaltına alındı. Siyasi ve ünlü isimlerden Narin’i acımasızca katledenlere tepki yağdı.

CAN ATALAY’DAN ‘NARİN’ MESAJI

Gezi Davasında 18 yıl hapis cezasına mahkum edilen, TİP’ten Hatay Milletvekili seçildikten sonra milletvekilliği düşürülen ve AYM’nin hak ihlali kararlarına rağmen cezaevinde tutulmaya devam eden Can Atalay da, katledilen Narin için bir mesaj paylaştı.

YETKİLİLERE ÇAĞRI YAPTI

Atalay, X hesabından yapılan paylaşımda, “Narin okula gideceği gün toprağın altına gömüldü. Narin’in katillerini, cinayeti destekleyenleri, koruyanları mahkeme önüne eksiksiz çıkartmak kamunun en başta gelen görevidir. Bu görevini en kısa sürede ve eksiksiz yerine getirmesini yurttaşlar olarak talep ediyoruz” dedi.

Atalay’ın mesajı şu şekilde:

“Narin’in ölümüyle ülkemiz derin bir üzüntüye boğuldu. Bir yanda yurttaşlarımızın en içten üzüntüleri, diğer yandan çocukların, kadınların şiddetten korunmamasına, katledilmelerine karşı derin bir kızgınlık ve öfkeleri…

Narin’in kaybolduğu andan itibaren toplumumuzun bu kadar yüksek bir hassasiyet göstermesi çok kıymetlidir. Narin’in katledilmesi nedeniyle ülkemizin vicdan sahibi başta kadınlar olmak üzere tüm yurttaşların başı sağ olsun.

Kadınların, çocukların katledilmesine karşı en büyük barikat, iyi niyet açıklamalarından öte var olan yasaların uygulanması ve yeni koruyucu yasalar için mücadele eden kadınlardır. Kadın cinayetlerine karşı mücadele veren kadınların yolu açık olsun.

Narin okula gideceği gün toprağın altına gömüldü. Narin’in katillerini, cinayeti destekleyenleri, koruyanları mahkeme önüne eksiksiz çıkartmak kamunun en başta gelen görevidir. Bu görevini en kısa sürede ve eksiksiz yerine getirmesini yurttaşlar olarak talep ediyoruz.

Yine kamuyu, kadın cinayetlerine karşı ses yükseltenlerin, katliam yasasına karşı ses çıkartanların önlemler önerenlerin seslerine kulak vermeye ve gereklerini yerine getirmeye çağırıyoruz.

Cinayetlerin faillerini bulmak ve cezalandırmak önemlidir, ancak daha önemlisi ülkemizin önceliği yeni cinayetlere engel olmak, çocukları ve kadınları yaşatmaktır.

Narin’in anısına sevgiyle ve saygıyla…”

Şerafettin Can Atalay

Seçilmiş Hatay Milletvekili

Marmara (Silivri) Cezaevi, A47

Bu haber en son değiştirildi 10 Eylül 2024 16:40 16:40

Reklam

Önceki Haberler

Depremde 48 yurttaşın öldüğü Serdarbey Apartmanı davası ertelendi

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat tarihli depremlerde yıkılan ve 43 yurttaşın öldüğü Serdarbey Apartmanı'na ilişkin dava sürüyor.…

19 Eylül 2024 16:07

Kızılay’ın verdiği altın madalyada altın oranı sıfır çıktı

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, Kızılay'ın yardımseverlere verdiği "altın madalya beratı”ndaki altın oranının binde sıfır…

19 Eylül 2024 15:23

Hizbullah açıkladı: Telsiz patlamalarında 25 mensubumuz öldü

Lübnan Hizbullahı, telsiz patlamalarının ardından 25 mensubunun öldüğünü açıkladı. İsrail ile Hizbullah arasında 8 Ekim…

19 Eylül 2024 15:10

DİSK’ten AKP’ye enflasyon tepkisi

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, AKP iktidarının ekonomi politikalarını eleştirerek; "'Enflasyonun nedeni ücretler' dediler, yıl…

19 Eylül 2024 12:13

Reşit Kibar için Hopa’da başlatılan ‘yaşam nöbeti’ devam ediyor

Artvin'in Borçka ilçesine bağlı Çifteköprü mevkiinde yaşam alanları savunurken öldürülen Reşit Kibar için Cankurtaran bölgesinde…

19 Eylül 2024 12:06

Narin Güran soruşturmasında son durum ne?

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşmeye ilişkin "Esad ile görüşmeye…

19 Eylül 2024 11:59
Reklam