Reklam
Kategoriler: Gündem

Cem Garipoğlu’nun mezarından kefen çıkmadı

Reklam

İstanbul’da 15 yıl önce Münevver Karabulut’u öldürmesinin ardından cezaevinde 2014’te intihar ettiği açıklanan Cem Garipoğlu’nun mezarı bugün açıldı.

Garipoğlu’nun mezarındaki fethi kabir işlemi tamamlanırken, mezardan çıkarılan ceset Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

Konuya ilişkin açıklama yapan Münevver Karabulut’un ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, “Fethi kabir işlemini an itibariyle nihayete erdirdik. 10.55’te heyet buraya geldi, 11.08’de mezarın açılmasıyla ilgili çalışmalar başladı. 11.31’de de Cem Garipoğlu’nun cesedi olduğu iddia edilen kemiklere ulaşıldı. Mezarlık iki parça halindeydi. Üst kısım boş, alt kısımda ceset bütünlük arz etmiyor. Kemikler var. Kafatası var. Ve kefen yok. Steril bir bez yok. Çok su alan bir bölge olmadığı için incelemeler sağlıklı yapılacaktır diye düşünüyoruz. Dağınık bir şekilde toprağın üstünde kemikler ve kafatasını görebildik. Büyük kemik parçaları ve kafatası steril bir şeye konularak Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Tek tek incelenecek” dedi.

“KEFEN VEYA BEZ ÇIKMADI”

“Kefenin veya bir bezin olmamasını anlayamadım” diyen Epözdemir, “10 sene içerisinde kaybolmuş veya aşınmış olabilir mi? O çok rasyonel ve makul gelmiyor. Ama sonradan o kemiklerin bırakılabilme ihtimali kefenin olmadığı, bez parçasının olmadığı yerde çok kuvvetli bir ihtimal olarak karşımızda duruyor. O beni çok rahatsız etti. Açıkçası ziyadesiyle rahatsız etti” ifadelerini kullandı.

“RAPOR 1 HAFTA İÇİNDE HAZIRLANIR”

“Bir hafta içerisinde raporun tanzim edileceğini düşünüyorum” ifadesini kullanan Epözdemir, şunları söyledi:

“En azından bir nebze olsun kamu vicdanının rahatlayacağını, maddi gerçeğin ortaya çıkacağını düşünüyoruz. Ben şunu söyleyebilirim; gittiğimiz her yerde son 10 yıldır akademik çalışmalarda, üniversitelerde, panellerde, seminerlerde, televizyon programlarında çok mağdur vekilliği yapmamıza rağmen, Türkiye kamuoyunun birçok önemli dosyasında, sosyal sorumluluk projesi olarak bakmamıza rağmen hep bu dosya soruluyor. Herkes ‘Cem Garipoğlu öldü mü’ diyor. Yani insanlarda böyle bir kanaat ve intiba var. Sanki sosyoekonomik durumu nüfuzu iyi olan birinin cezaevinden kaçması mümkünmüş gibi bir algı var. En azından bu algının dağılması, adaletin tecellisi, maddi gerçeğin ortaya çıkması, kamu vicdanın rahatlaması adına bugün yapılan işlemin çok önemli ve kıymetli olduğunu düşünüyorum. İnşallah geldiğimiz noktada, 15 yılın sonunda tekraren söylüyorum maddi gerçek ortaya çıkar, adalet tecelli eder.”

Bu haber en son değiştirildi 3 Ekim 2024 15:25 15:25

Reklam

Önceki Haberler

AKP sözcüsünden bölgesel savaş uyarısı

AKP Sözcüsü Çelik yaptığı açıklamada İsrail, diğer ülkeleri de savaşa çekmek istiyor dedi.

3 Ekim 2024 17:52

Lübnan Ordusu ilk kez İsrail’e karşılık verdi

Lübnan ordusu, ilk kez İsrail kuvvetlerine ateşle karşılık verdi. Lübnan devleti, Lübnan Hizbullahı ve İsrail…

3 Ekim 2024 17:32

Fernas işçileri, TBMM’de AKP milletvekilleri ile görüştü: 3 talep iletildi

Sendikalı oldukları için işten atılan ve hak taleplerini dile getirmek için Soma’dan Ankara’ya yürüyen Fernas…

3 Ekim 2024 16:25

KESK’ten TÜİK önünde eylem: İktidarın politikaları emekçilerin kabusu olmaya devam etmektedir

KESK'in TÜİK önünde yaptığı açıklamada "İktidarın sermaye yanlısı ve emekçi düşmanı bu politikaları, toplumun çoğunluğunu…

3 Ekim 2024 15:52

Frankfurt’ta planlanan Filistin’e destek gösterisi yasaklandı

Almanya'nın Frankfurt kentinde 7 Ekim'de yerel saatle 17.00-21.00'de "Özgür bir Filistin için – Zafer Adaletindir"…

3 Ekim 2024 14:46

Reuters anketi: Dolar/TL yıl sonu ne kadar olacak?

Reuters'ın düzenlediği dolar kuru anketinde, doların 12 ay içinde 41,25 lirayı geçeceği açıklanadı.

3 Ekim 2024 14:41
Reklam