CHP içinde Erdoğan'ı karşılama tartışması: Atatürk'e "ayyaş" diyen kişinin karşısında ayağa kalkıyorsunuz, kabul edilemez!

TBMM'nin yeni dönem açılış törenin CHP'li vekillerin Erdoğan'ı ayakta karşılaması parti içinde tartışmalara neden oldu.

CHP içinde Erdoğan'ı karşılama tartışması: Atatürk'e

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, “Cumhurbaşkanına, parti kararıyla saygı gösterilmez” başlıklı yazısında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) içinde, 1 Ekim’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yeni yasama yılı açılışında CHP’li milletvekillerinin Genel Baş 5 yıl sonra, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in talimatıyla Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ayakta karşılaması kararına parti içinden gelen tepkileri yazdı. Öztürk, Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partililere giden talimat mesajını gördüğünde “yok artık” diyerek mesaja inanamadığını yazdı. Öztürk’ün aktardığına göre Kılıçdaroğlu sohbet ettiği vekillere, “Genel Başkanın oturduğu koltuk, Atatürk’ün koltuğudur. Atatürk’e ‘ayyaş’ diyen kişinin karşısında ayağa kalkıyorsunuz. Kabul edilecek bir şey değil” dedi.

CHP Grupbaşkanvekillerinden Gökhan Günaydın’ın karardan son anda haberdar olduğunu yazdı. Genel Kurul’a katılan ancak ayağa kalkmayan CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay da “Bir cumhurbaşkanına saygı göstermek benim de görevim. Ama cumhurbaşkanı, cumhurbaşkanlığı makamının gerektirdiği niteliklere göre hareket etmiyorsa, benim de saygı göstermemek gibi hakkım var. Ben, bu kişisel hakkımı kullandım. ‘Tayyip Bey normalleşmeden bizim normalleşmemiz ne sonuç verir?’ dersen, hiçbir sonuç vermez. Kişisel olarak böyle düşünüyorum,” dedi.