CHP'li Çiğli Belediyesi'nde işten atılan işçilere TKH'den dayanışma ziyareti

Çiğli Belediyesine bağlı ÇİBEL Temizlik H. ve Çiğli Gıda İnşaat Turizm şirketlerinde çalışan 147 işçinin hukuksuzca işten atılması sonrasında başlayan eylemine TKH ve Sınıf Tavrı üyeleri dayanışma ziyaretinde bulundu.

CHP'li Çiğli Belediyesi'nde işten atılan işçilere TKH'den dayanışma ziyareti

Çiğli Belediyesine bağlı ÇİBEL Temizlik H. ve Çiğli Gıda İnşaat Turizm şirketlerinde çalışan 147 işçi bayram öncesi hukuksuzca ve bilgilendirilmeden işten çıkarılmalarının ardından Çiğli Belediye binasının önünde oturma eylemine başladılar. Herhangi bir sebep gösterilmeden işten çıkarılan işçiler direnişlerine devam edeceklerini altını çizdi.

Türkiye Komünist Hareketi “İşimizi geri istiyoruz!” diyerek direnişte olan işçilere dayanışma ziyaretinde bulundu. İşçiler bu haksızlığın son bulması ve işlerine geri dönmek için mücadele etmekten geri durmayacaklarını belirtti.

Türkiye Komünist Hareketi İzmir İl Örgütü adına söz alan Cem Gözüaçık bu muamelenin daha önce Çiğli Belediye işçilerinin daha önce de karşısında olan bir problem olduğunun altını çizerek; düzen partilerinin karşısında işçilerin haklı mücadelesinin yanında olduklarını vurguladı.

Cem Gözüaçık “Öncelikle direnen işçileri ve ailelerini selamlıyoruz. Düzen partilerinin karşısında işçilerin yanındayız, yanlarında olmaya devam edeceğiz.” idedi

Türkiye Komünist Hareketi ve Sınıf Tavrı üyeleri grev süreci boyunca Çiğli Belediye işçilerini destekleyeceğini ve süreci takip edeceğini ifade etti.