Suriye'de 'şahsım devleti' kuruluyor: Kendi meclisini oluşturacak
Suriye’de iktidarı ele geçiren El Kaide bağlantılı Heyet Tahrir el-Şam’ın (HTŞ) lideri Ebu Muhammed el-Colani, ülkede içki tüketiminin yasaklanmasına ilişkin soruya kaçamak yanıt verdi.
Colani, İngiltere’de yayın yapan BBC’ye konuştu.
Colani, Şam’da verdiği röportajda Batı’ya Suriye’ye yönelik yaptırımların kaldırılması yönünde çağrı yaptı. Colani, “Şimdi, tüm bu olanlardan sonra, yaptırımlar kaldırılmalı çünkü eski rejimi hedef alıyorlardı. Kurban ve zalime aynı şekilde muamele edilmemelidir” diye konuştu.
Sivilleri ya da sivil bölgeleri hedef almadıklarını öne süren Colani ayrıca HTŞ’nin terör örgütü listesinden çıkarılmasına yönelik talebini bir kez daha dile getirdi.
Suriye’nin Afganistan’a benzemediğini belirten Colani, iki ülkenin farklı geleneklere sahip olduğunu söyledi. “Afganistan bir kabile toplumuydu. Suriye’de ise farklı bir zihniyet var” diyen Colani, kadınlar için eğitime inandığını söyledi.
Sharaa, 2011’den beri HTŞ’nin kontrolünde olan Suriye’nin kuzeybatı vilayetine atıfta bulunarak, “İdlib’de sekiz yıldan uzun süredir üniversitelerimiz var. Üniversitelerdeki kadın oranının %60’tan fazla olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
İçki tüketimine izin verilip verilmeyeceği sorusuna ise şöyle yanıt verdi:
“Konuşmaya hakkım olmayan pek çok şey var çünkü bunlar yasal konular. Anayasa yazmak için hukuk uzmanlarından oluşan Suriyeli bir komite kurulacak. Onlar karar verecek. Ve herhangi bir yönetici ya da başkan yasalara uymak zorunda kalacak.”
Doğu Akdeniz ve Kuzey Afrika enerji rekabeti yeniden kızışıyor. Türkiye’nin doğalgaz ve petrol arama hazırlığı…
CHP'li vekil Öztürkmen, Ankara Büyükşehir Belediyesi bütçesinden bugünkü güncel değeriyle 3 milyon 300 bin lira…
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dile getirdiği “İmamoğlu…
‘Cumhurbaşkanına alenen hakaret' suçundan hakkında soruşturma başlatılan 'Basel' rumuzlu Bekir Aslan bir kez daha tutuklandı.…
SDG heyeti ile HTŞ yönetimi arasındaki görüşmeler Şam’da başladı. Buluşma HTŞ ile SDG arasında yapılan…
Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Gazze’de 50 bin hamile ve emziren kadının günlerdir yemek yiyemediğini duyurdu.