Çorlu Tren Katliamı'nın Genel Müdürü, yeniden aynı göreve atandı

Çorlu Tren Faciası'nda yaşamını yitiren 15 kişinin ardından görevden alınan TCDD Genel Müdürü Veysi Kurt, Resmi Gazete'de yayımlanan kararla yeniden aynı göreve getirildi.

Çorlu Tren Katliamı'nın Genel Müdürü, yeniden aynı göreve atandı

Tekirdağ Çorlu’da meydana gelen ve 15 kişinin yaşamını yitirdiği Çorlu Tren Faciası’nın yaşandığı dönemde Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü olan Veysi Kurt, Resmi Gazete’de yayımlanan kararla aynı göreve geri döndü. Faciadan 14 ay sonra görevden alınan Kurt, 4 yıl sonra AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla tekrar göreve getirildi.

Faciada yaşamını yitiren Oğuz Arda Sel’in annesi Mısra Öz, Çorlu Tren Faciası’na ilişkin açılan davanın karar duruşmasına sadece 5 gün kaldığına dikkat çekti. Öz, dönemin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan ile TCDD üst yönetimine dair hiçbir sorgulama yapılmadığını ve tanık olarak dahi karşılarına getirilmediğini söyledi.

Avukat Onur Şahinkaya, kazaya sebebiyet veren faktörleri vurgulayarak, “Mahkeme, faciada sorumlu olan ve aralarında Veysi Kurt’un da bulunduğu kişiler hakkında Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Bu kişilerle ilgili takipsizlik verildi. Veysi Kurt ve diğerleri hakkında verilen takipsizlik kararı ile ilgili Anayasa Mahkemesi’ne başvuruldu ki bu dosya hâlâ açık. Karar duruşması öncesi böyle bir atamanın yapılması manidar” dedi.

Veysi Kurt’un, Çorlu Tren Faciası’nın yanı sıra görevde olduğu dönemde yaşanan ölümlü tren kazalarıyla adından sıkça bahsettirdiği belirtildi. Özellikle Ankara, Elazığ ve Bilecik’teki tren kazalarında yaşamını yitirenlerin sayısının artması, Kurt’un görev sürecindeki ihmalleri gündeme getirdi. Facia sonrasında görevden alınan Kurt’un, 2019 yılında yeniden aynı göreve atanması, kamuoyunda büyük tepki çekti.